Résultat de recherche d'images pour "agressé sexuellement"Bernë, 12 janar -Gjykata Penale ka shqyrtuar që nga e hëna rastin e një personi të ri të shurdhër që vazhdimisht sulmoi nje cimer ku banon bashkarisht.

Shkolla e kantonit për fëmijët e shurdhër në Lozanë shërbeu si vend i gjuetisë. Më pas ai ndoqi mësimet, romi sulmoi seksualisht disa shokë të klasës, ne emsine tyre edhe nje kosovar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave zvcerane.

Faktet filluan kur i pandehuri ishte vetëm 10 vjeç, në vitin 2004. Ata nuk u ndaluan deri në arrestimin e tij, në vitin 2015, në një institucion tjetër.

 

Gjykimi me një atmosferë të veçantë

Të gjithë protagonistët e kësaj çështje, që numëron rreth dhjetë viktima, janë të shurdhër. Kjo përfshin një organizatë shumë të veçantë, duke përfshirë edhe praninë e dy përkthyesve të gjuhës së shenjave. Gjyqi, i cili duhet të zgjasë gjithë javën, zhvillohet në ritmin e senatorit. Dhe hyrja në këtë çështje ishte më e gjatë, pasi z. Loïc Parein, një nga dy avokatët e të akuzuarit, mori që zyrtari policor përgjegjës për hetimin dhe një nga ankuesit të tërhiqeshin, faktet që ishin përshkruar.

Që atëherë, ai po pret në burg të njohë dënimin e rëndë që mund t’i imponohet nga Gjykata Penale e Lozanës. Nëse është e rrallë të mblidhet një gjykatë penale për akte të tilla, kjo është për shkak se i riu me fytyrën e tij të butë dhe bishtin e tij tashmë është dënuar tre herë nga Gjykata për të Mitur.

Viktimat e dëmtuara nga dëgjimi ishin më së shumti të mitur në atë kohë dhe vetëm disa vite më vonë ata paraqitën një ankesë. Disa prej tyre pësuan sulme të përsëritura: “Ishte e frikshme. Ai vazhdimisht po flirtonte dhe akoma donte të na prekte. Ai injoroi refuzimet tona. Unë shpresoj se ai do të dënohet “.

“Ai ishte shoku im më i mirë”

I pandehuri, familja e të cilit në Lausanne ndiqte procedimet, mohoi se kishte përdhunuar një kosovar, i cili ishte gjithashtu i shurdhër. “Nuk e di pse ai e tha këtë. Ai ishte shoku im më i mirë, një vëlla. Unë nuk jam tërhequr nga burrat.” Në rastin e një viktime, ai pranoi se kishte kërcënuar” ta godiste nëse nuk do të bënte atë që dëshiroja “. Ai gjithashtu filmoi disa sulme dhe premtoi t’i transmetonte ato ne Net nëse gruaja nuk pajtohet të fillojë përsëri. Vendimi do të dorëzohet javën e ardhshme.

SHPËRNDAJE