Ne kohen kur po i luhatet jo vetem karriga, por edhe dicka me shumë (“konaki”) i presidenit te Kosovës, pas kritikatave dhe akuzava te ashpra ndaj nderkombëtareve i cli deri dje i kerkoi te instalohen ne Kosovë (madje edhe si pjesemarres i parades se homeseksulave ne Prishtinë me Atifete Jahjagën)  sot paska dalur me nje ide tjeter që “kosavaret te marrin pasaportat e Shqiperisë”. Kjo ide quditerisht del vetem pak dite pas deklaratave të Ramush Hardinaj i cili e dhezi Serbine pas deklaratave te tija per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se preshevaret së shpejti do te paisen me pasaporta te Kosovës. Dhe tash shqiptaret e shkretë të Presheves “po kujtohen” dhe jane ne dilema, me mar apo mos me marr pasaporten e Kosovës, kur Hashim Thaci po ua bojka (konvertojka) ato pasaporta te Kosovës ne ato shqiptare ?!.

 

Hashim Thaci a po shpon bira n’uje apo n’akull ? Pas deklatatave te Haradinaj dhe Thacit shqiptaret e shkrete të Presheves ne dilema, te marrin pasaportën e Kosoves apo te Shqiperisë?!

Se eshte kjo lojë politike apo fushate me keto deklartata te Hashim Thacit mapo per inat te Haradinajt, mbetet te shifet diteve te ardhshme.. Apo mos valle keto deklaratat e fundit shume “nacionaliste” te presidentit kosovar, duket sikur Thaci po e mobilizon popullin qe neser te protestojne nëse ai do te arrestohet (dihet pse) nga nderkombëtaret, ka shkruar sot agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Nese Hashim Thaci eshte i pastere apo vertete patriot, ndoshta ska nevoje me dal me deklarata te tilla pompoze, edhe ate vetem pak dite pas deklaratave te krymenistrit te tij Ramush Haradinaj i cili ju premtoi preshevareve pasaporat kosovare?! Deklaratat e tilla te Hashim Thacit s jane te para..nese kujtojme ate qe dy-tri vjet per ushtrine se “do ta bejme sivjet”, Nodoshta do ta bejne, nëse për ate, nje vit i ka 50 muaj?! Duket se u pa serioziteti dhe patriotizmi i  Thacit me premtimet dhe deklatatat e tij per pranimin e Kosoves ne UNESCO apo Interpol?! Kësaj i thone Hashimi po shpon bira n’ujë?! Thene shkurt , Lugina e Preshevës s’ka nevojë për fjalë boshe, por për veprime konkrete diplomatike dhe mebeshtje fuianciatra ndosha o aq sa beogrdai për serbet e Kosoves, por bile ne gjysem sa ata, ka shkruar agjencia e lajmeve “Persheva Jonë”

 

Më shumë se 60 mijë qytetarë të Kosovës, nga viti 2008  janë pajisur me pasaporta të shtetit të Serbisë

Résultat de recherche d'images pour "pasaporta serbe kosovare"Sidoqofte Presheva ka nje pyetje per Hashim Thacin, qe para se me i ba pasaportat e Shqipërisë ju në Kosovë, cka me ba me 480.000 kosovare me pasaporta te Serbisë, me i bere te Kosoves apo te Shqiperisë?

Ndryshe, sipas burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” gati gjysem milioni apo më saktesisht rreth 480.000 kosovarë sot posedojne pasaporta Serbe (vetem ne Gjermani 160 mije dhe Zvicer 100 mijë) edhe pas nje 17 vitesh nga clirimit te  Kosovës?! Kurse shqiptaret ne Serbi, kupto ne Kosoven Lindore aktuaisht posedojne mbi 2000 preshevarë pasaporta te Shqipërisë.

Më shumë se 60 mijë qytetarë të Kosovës, nga viti 2008  janë pajisur me pasaporta të shtetit të Serbisë, duke mos llogaritur ata në perëndim, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

SHPËRNDAJE