Prishtinë, 16 tetor  -Urrejtja dhe racizmi serbe ende nuk eshte crrënjosur mire ndaj shqiptareve dhe jo vetëm ndaj shqiptareve por edhe kunder islamit ne Kosovë po vazhdon si ne kohen e regjimit te Miloshevicit. Kete e deshmon edhe nje veprim i huliganëve serbe ne Grancanicë te cilet ne leter toaleti kane vene fotografine e myftiut shqiptar Nami Ternavës, kryetarit te bashkesise Islame te Kosovës (BIK) -ut?!. Kjo leter mund te jete provokim edhe nga ana e  islamofobeve ne Kosovë,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Myftiu Tërnava: Une sa t’jem gjallë Presheven nuk e la n’duar te shkive! Perpesktiva e shqiptarëve të Lugines s’është Serbia as Siria, por Kosova!

Fotografia ne fjalë eshte derguar redaksise se lajmeve “Presheva Jonë” nga nje qytetar shqiptar nga Grancian e Kosovës, ku personi qe ka hasur ne këte leter toalet ne nje shkollë, ka shkruar: “Po u unisim kete fotografi qe e kemi gjetur ne Gracanicë. Kjo eshte 100 per për qind e serbeve, sepse at b..thën e fshijne me leter, se kan qejf me ja ndi eren tërë diten.. Nuk e besoj se shqiptari e kane bere ket veper të ligë sepse dihet se, sa ai eshte i paster dhe si e pastron prapanicën, e jo me leter..”

Duket se kjo eshte sulm dhe kercdnim mbi myftiun kosovare i cli sivjet ishte i zeshëm kunder potlikave diskrimnuese serbe ne Luginen e Preshevës “Pas Kilbes shqiptaret e Preshves dhe Koasovës Lindore duhet te drejtohen kah Prishtina dhe Tirana dhe jo nga Beogradi” kishte deklaruar myftiu Ternava ne intervisten e fundit dhene agjencise se lajmeve “Presheva jonë”

Rasti ne fjalë sipas peropsnit qe ka gjetur kete leter tualeti me fotografinë e Naim Terrnaes, sipas tij, paska njoftuar policine dhe autoritetet lokale.

SHPËRNDAJE