Bernë, 5 shtator  -Në natën e së premtes dhe së shtunën, një i burgosur u arratis nga qeliza e tij në Burgun Qendror në Freiburg. Ai është një nga autorët e vrasjes së Frasses. Hetimet dhe hulumtimet e ndërmarra nuk e kanë lejuar ende arrestimin e tij njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te policise kantonale

 

Zvicra e ven ne ekrkim kombëtare dhe ndërkombëtar kosovarin

Krimi përfshinte hakmarrje në një konflikt të gjatë të përgjakshëm midis familjeve të dyshuara për trafik droge, gjë që rezultoi në shumë viktima, përfshirë disa fëmijë. Një nga dy të dënuarit, afër një prej familjeve, humbi vëllain e tij në vitin 2003 si pjesë e konfliktit.

Viktima, një kosovare 36-vjeçare, ishte anëtare e palës kundërshtare. Ai u vra para të fejuarës së tij dhe dy fëmijëve të tyre, njeir gjashtë muaj e tjetri dy vjet, si dhe dy fëmijë të gjashtë dhe tetë vjetësh të lindur nga martesa e parë.

Më 11 maj 2013, rreth mesnatës, ai po udhëtonte me familjen e tij pasi kihstze kaluar mbrëmjen te motra e tij. Derisa ishte parkuar, dy burra u shfaqën dhe e qëlluan atë. I arritur nga pesëmbëdhjetë plumba, ai vdiq në vend.

Në vitin 2016, dy autorët e vrasjes u dënuan me burgim të përjetshëm në shkallën e parë në bazë të një grupi provash, duke përfshirë disa gjurmë të ADN-së dhe telefonave joaktive, krimi.

Individi i dytë është ende i burgosur. Të pandehurit kanë ankuar kundër aktgjykimit dhe kanë kundërshtuar gjithmonë autorët e vrasjes.

Të shtunën, stafi i burgut qendror alarmoi policinë kantonale të Fribouge për arratisjen e një të burgosuri në burgun qendror, në Freiburg. I arratisuri kishte gjetur mjetet për të ikur nga qeliza, midis ores dy dhe tre të mëngjesit, pa dijeninë e personelit të mbikëqyrjes.

Prokurori i Përgjithshëm hapi një hetim për të përcaktuar rrethanat e sakta të arratisjes së tij dhe mjetet që ai kishte përdorur për të arritur qëllimin e tij. Është shumë e mundshme që ai të marrë ndihmë të jashtme.

Fotografia dhe raporti i personit në fjalë janë shpërndarë në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. B. L. konsiderohet një individ i rrezikshëm. Ai ndoshta u largua nga territori zviceran.

Mashkull, 35 vjet, 177 cm, trup mesatar, sy kafe, flokë të zeza të shkurtra, mjekër të gjatë të zezë, flet gjermanisht, shqip dhe me theks të fortë në frëngjisht. Ai kishte veshur pantallona të zeza të trajnimit, një triko të zi dhe atlete. Kushdo që mund të japë informacion, kërkohet të kontaktojë policinë në numrin e urgjencës 117 ose të raportojë në stacionin më të afërt të policisë

SHPËRNDAJE