Naser Kelmendi ka 54 vjeç, i lindur në Pejë, jeton në Sarajevë dhe shpesh udhëton për në Mal të Zi, me një llogari prej  rreth 10 milionë eurosh në fondin e tij perpsonal. Naserit i  i pëlqen biznesi dhe makina të shtrenjta  i cili thotë se ka fituar me djersë,  tregti të pastër. Ai po ashtu disa herë eshtë shprehur para ligjit dhe para perendisë  është i pastër si loti.

Emri i Naser Kelmendit  i cili kishte financuar ndarjen e Malit të Zi dhe Serbisë, nuk është i panjour për policinë e rajonale në ballkan. (Naser Kelmendi acknowledges that he funded the separation of  Montenegro from the Republic of Serbia..) Ai konsiderohet një prej biznismenëve më të zot dhe të pasur nga radhët e shqiptare në Ballkan por edhe “më i  dyshuari” ,  për cka edhe emri i tij është vënë në “listën e zezë” të Shteteve të Bashkuara, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”….Po pse dhe si në “listën e zezë” të SHBA-ve…lexoni më tutje dhe shikone në video cfarë thotë vetë Naser Kelmendi në Video

 

 

Uashington, 4 qershor

 

Naser Kelmendi sipas  raportit të fundit konfidencial të Liga Amerikane e Mbrojtjes  (American Defense League-ADL) Naser Kelmendi pranon se ai financuar ndarjen e Malit të Zi nga Republika e Serbisë duke i ofruar para të mëdha liderit malazias Milo Gjukanoviç (një mercenar dhe NATO-s Rockefeller preferuar)…” (Naser Keljmendi acknowledges that he funded the separation of  Montenegro from the Republic of Serbia by offering big money to the ruling party in Montenegro, leader Milo Djukanovic (a mercenary and NATO Rockefeller’s favorite) njofton njodfton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Pos në Dubai, ai në Sarajevë, zotëron hotele dhe tre shtëpi, dy apartamente dhe hotelin “Casa Grande” (Casa Grande), apartament në Podgoricë. Në vendpushimoren  malazez të Ulqinit ka një banesë, 11 blloqe të   strehimit me një  sipërfaqe  prej 377 metrash katrorë, një shtëpi dhe një ndërtesë tjetër banimi të 1.600 metra katrore.  Pasatj, pronar i një  hoteli afër plazhit të quajtuar  njëjtë me atë në Ilidza Sarajevës – “Casa Grande”. Po ashtu si “Casa Grande” Hotel Kelmendi është bërë i njohur për publikun e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe në Malit të Zi.

 

Kur është fjala për imazhin Naser Kelmendi në Bosnjë dhe Herecegovinë, revista e Srajavës “Dani”, ka shkruar në vitin 2004. se ai u bë i njohur për publikun gabimisht duke ngatërruar me afera tjera, që sipas gazetës në fjlaë ai  emirn e tij dikush kihste pretenduar ta involvonte në afera kriminale, të bizenseve të papastra.

 

Kurse mediat serbe si zakonisht ndonjë biznismen shiptarë të suksesshëm  e akuzojnë si bandë apo organiaztrë kriminale. Sipas ketyre mediave “Organizatat e Kelmendit përvec në  Bosnjë Herecegovinë, (Sarajevë, Tuzla dhe Zenicë)  paska  anëtarë edhe dhe ndikim e  saj që shtrihet në Mal të Zi, Kosovë, Maqedoni, Kroaci, Serbi, Gjermani dhe Shtetet e Bashkuara…”

 

Madje, sipas policisë serbe “Kelmendi është financuesi kryesor dhe organizator i trafikut të heroinës në furrën e arritur me autobus nga Stambolli dhe Shqipërisë dhe pastaj të transportohen nëpërmjet Rozhajës në Novi Pazar, si dhe nga atje për në Evropën Perëndimore…” Por, ketyre zërave,  akuzave  z. Naser Kelmendi ju ka përgjigjur publikisht, që sipas tij “kurrë s jam marru me drogë..!” përmes kanalit TV kryesor të Bosnsës (mund ta shikoni e dëgjoni në VIDEO më poshtë..

SHPËRNDAJE