Ndonëse sipas statistikave shkalla e papunësisë në Kosovë është mbi 45 për qind, qytetarët e vendit tonë, festën e 1 Majit më tepër preferojnë ta kalojnë duke pushuar në Parkun e Gërmisë në Prishtinë dhe vende të tjera nëpër Kosovë, se sa të protestojnë. Ata thonë se për protesta nevojitet organizim sindikal, ndërsa drejtues të sindikatave në Kosovë për dallim nga viti i kaluar, kësaj radhe nuk kanë paraparë asnjë organizim. Kjo festë e gjen Kosovën me një shkallë të lartë papunësie. Kjo papunësi shoqërohet edhe me një shkallë të lartë varfërie që përfshin gjysmën e popullsisë.

SHPËRNDAJE