passkosBasele, 6 qershor  -Një familje kosovare i është ju eshte mohuar pasaportën pasaportame një kryq të kuq ne te  bardhë në Bubendolf (BL). Një nga arsyet, eshtë pse ai ne qytet ecën vzahdimisht ne trenerka e jo ne farmarka (xhinse) ?!, njfton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

Znj.Halili kishte gjithçka gati për të festuar natyralizimin e familjes, më 18 maj te ektij viti në Bubendorf (BL). Ajo kishte hartuar tashmë ëmbëlsira me një batanije të kuqe dhe një kryq të bardhë. Pord uke se ra gjithecka ne uje, pasi asambleja e qytetarëve ka mohuar atyre natyralizimin, shrkua  sot mediat helvetike,  transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Familja Halili banuar dhjetë vjet në kete qytetin kaluar me sukses testin e njohurise, lidhet dhe gjeografinë zvicerane. Përveç kësaj, familja (babai, nëna dhe dy fëmijë) kanë shkaktuar një shfaqje të paparë të solidaritetit, kur, në vitin 2005 ata akti u kthyen në Kosovë. Por, megjthate Zvicra ju kihste ofruar atyre një strehë. Kështu që në vitin 2006, Berna i dha satstin e  azilit. Babai punon si ndihmës i kuzhinë dhe nëna amvise. Një djaliështë një mekanik nxënës dhe luan futboll.

I kontaktuar nga “Basellandschaftliche Zeitung”, familja nuk do të komentojë mbi refuzimin e natyralizimit, ose nëse ajo mendonte për të apeluar.

SHPËRNDAJE