hopppPresheve, 27 shtator -Emigrantët nga Siria, Afganistani dhe Egjipt mujve te fundit ne Serbi shesh kane qene viktime e diskriminimit, malltretimeve,  vjedhjeve, rrahjeve deri tek vrasjet.

Vuajtjet e tyre duket ne Serbi skane te ndalur. Keshtu sot 37 prej tyre, të cilat janë strehuar në një qendër pritjeje Miratovc afër Preshevë, ka pasur helmim të ushqimit, nga kofshët e pulës. Hetimet policia po vazhdon njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”.

Shumica e tyre kane kerkuar ndihme mjekesore. Sipas epidemiologëve dhe mjekeve atyree ju mirren mendet, kane diare, të vjella dhe temperaturë.

Kjo është një epidemi dyshohet helmimi me ushqim, të cilat kanë pasur darkë në natën e premte për shkak se ata kishin vështirësi gjatë natës.

Sipas policisë dhe mjekeve ne vendin e gjarjes, ka pasur mbetjet e analaizu ushqimit, por ne u stol mostra të këtyre personave eshte vërtetua shkaku i helmimit.

“Presheva jone” ka mesuar duke ju referuar mjekeve  se  të gjitha simptomat tregojnë se kjo është një helmimi me ushqim që u dërgua në kamp. Dyshohet se helmimi me ushqim me origjinë nga një kompani serbe nga Vranja e cila i ka derguar ushqim për kampe në Miratovc.

SHPËRNDAJE