Policia francese në bashkëpunim me atë belge dhe gjermane sërish kanë  arrstuar një grup tjetër të kriminelëve serbë, 12 sish shumica në Francë,  dy në Belgjikë dhe një në Gjarmani, duke konfiskuar tek ato 600.000 pjesë bizhuteri ari dhe 40.000 euro n’xhep, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Paris, 29 shtator

 

Policia franceze shkatërroi një rrjet ndërkombëtar të trafikantëve dhe arrestoi sot 12 persona, duke përfshirë edhevajzat të cilët ishin “blerë” në Serbi dhe u detyruan për të vjedhur, ka deklaruar sot policia fracneze në Paris.

 

Kjo bandë kriminelësh serebë, kësaj radhe nuk eshtë fjala për trafik femrash,  por dicka  etillë me femra të cilat shiten me dhjetra mijë euro. Sipas policisë dhe mediave franceze një cmimi i një femrae nga Serbia silet nga 40.000 mijë deri në 70.000 euro. Por, për t’i “fituar” këto mjete ajo ka për ta kryer një “mision special” jo si ato në filma, girl të “james bondit” por ajo duhet të vjedhë, plackisë nëpër shitore, butiqe bizhuteri, orë dore, telefona..e gjë sende të cmueshme..dmth cka do t’i binte para syve…

Se është keshtu policia franceze pasi ka demoluar ketë grup rkiminal, tek të 12 të arrstuarit ka konfiskuar 600.000 pjesë bizhuteri, 200 orë marke me cmime të larta si dhe 40.ooo euro pare të paluta (pare n ‘hep) si dhe disa pjesë, stoli prej ari.

SHPËRNDAJE