koosssssBruksel  22 qershor  -Pamavaresisht se ne Prishtine para nje muaji u dhanë deklarata pompoze dhe euforike se “kosva fitoi liberalizimi i vizave” ne fakt para pak nje qasti burimet zyrtare nga Brukseli për agjencine e lajmeve  “Presheva jonë”  ka njoftuar se “Kosova ende eshte larg liberalizmit te vizave. ”

 

“Nuk ka sijvet liberalizim te vizave. Prishtina e din pse. Vec kesaj  nga znonja Mogherini kam mesuar se per Kosoven eshe shtuar edhe tjetër kusht..”  kam thëne diplomati ne Brukseli duke mos precizuar se per cfare kushti  eshtë fjlala ketu.

Por agjencia e lajmeve “Presheva jonë” sa ka mesuar nje lajm jo te mire për Kosovën nga kabineti i znj Federica Mogherini se “ky kusht eshte  miratimin e marrëveshjes për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi”.

Kete e ka konfrimuar para pak nje qasti edhe përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian (BE) shefi i politikës së jashtme Federica Mogherini tha sot në Bruksel  sipas së ciles “pa miratimin e marrëveshjes për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi s’ka liberalizim te vizave”!

SHPËRNDAJE