E para ne Kosovë qe mapipuloi apo luajti me nervat e qytetareve shqiptare ishte Vlora Citaku nje ish-sekretareshe e Thacit ne Prishtinë e cioa, para dhejte vieshe kur i kishta arrur ere politikes, nisi fushatne PDK-së e premtimin për vizat, te cilen fushate sot po e vazhdon Hashim Thaci me takime me serboruse ne Brksel e Paris.

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu në një prononcim për gazetën “Bota sot” ka thënë se fajtor kryesor për mos liberalizmi të vizave është qeveria aktuale dhe qeveritë e kaluara.

Sipas saj, liberalizmi i vizave nuk vij tek njerëzit të cilët janë përgjegjës për të bërat qoftë në aspektin ekonomik qoftë në atë politik ,edhe për krimin e organizuar e korrupsioni.

“Ne e kemi thënë që përgjegjës për mungesën e lëvizjes së lirë për qytetarët janë vetë qeveria, qoftë kjo aktuale por edhe qeveritë e kaluar, nëse ju kujtohet para disa viteve  gjegjësisht 8 apo 10 vite Hashim Thaçi ka qenë kryeministër dhe ai ne atë kohe pate thënë se liberalizimi i vizave do të ndodhë shumë shpejt, tash jemi 10  vite pas , dhe  qytetarët ende nuk lëvizin lirshëm. Prandaj qytetarët nuk duhet të mbesin peng i politikanëve të korruptuar,  ata meritojnë liberalizim por që liberalizmi i vizave nuk vij tek njerëzit të cilët janë përgjegjës për të bërat qoftë në aspektin ekonomik qoftë në atë politik ,edhe për krimin e organizuar e korrupsioni” ka thënë ajo.

Haxhiu ka nënvizuar se qytetarët e meritojnë liberalizimin e vizave

“Ata  fillimisht akuzonin Lëvizjen Vetëvendosje pse qytetarët nuk po lëvizin lirshëm, pastaj akuzojnë Bashkimin Evropian. Të vetmit përgjegjës janë qeveri aktual dhe qeveritë e kaluara dhe është e padrejtë që qytetarët e Kosovës i kanë  mashtruar me vite për liberalizim të viza, ne nuk mendojmë se me këta njerëz ndodhë liberalizimi i vizave e aq më pak këtë vit edhe pse  konsiderojë se kjo është një e drejtë që e meritojnë qytetarët e Kosovës” ka përfunduar deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu.

SHPËRNDAJE