losss11Lausanne, 28 qershor –

I dyshuari u largua nga Kosova dhe më pas në Belgjikë, ku ai u arrestua në shtator të vitit 2013, nëntë vjet pas aktit te krimit, njofton “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te ministrisë publike te Lausannes (VD).

Gjykimi ndaj shqiptarit nga Kosova të akuzuar për therjen për vdekje një baba Cape verdian për 26 vjet në vitin 2004 në Vevey (VD), ka filluar të martën në Renens. Rrethanat dhe motivi mbeten të paqarta.

E vështirë për të zgjidhur fakt nga fiction të martën pasdite pasi dëgjoi versionet e të akuzuarit dhe mik i viktimës i cili i shoqëruar atë në atë rast tragjik me 8 Mars 2004.Orët kalojnë dhe ata dy burra të kalojë dollar.

Në pjesën tjetër të ka provokuar këtë luftë, pala tjetër të ketë tërhequr një thikë.

“Ka qenë më shumë se dymbëdhjetë vjet që ka ndodhur. Qenë një kohë të gjatë, por ka gjëra ne nuk harrojmë. ” tha sot para gjykatës, i akuzuari, një kosovar i cili është tani 35 vjet. Ai ka shprehur keqardhje të thellë çfarë ka ndodhur.

Është në këtë kontekst tensionuar se viktima ka marrë disa plagë thikë në gjoks, duke përfshirë mushkëritë.

“Nono” vdes menjëherë ne spitalin CHUV pas plagëve .Ai lë një vejushë dhe një fëmijë.

Ai mori familjen e tij. Presin më shumë se dymbëdhjetë vjet për një gjykim të mbahet, sulmues i cili u largua pas krimin t te tij. Së pari në Kosovë dhe më pas, nën një identitet të rremë në Belgjikë. Ai u arrestua në shtator të vitit 2013 në Louvain-la-Neuve, para se të ekstradohet në Zvicër në vitin 2014, ku ai pritet ekzekutimin dënim.

Ai është akuzuar për vrasje dhe tentim vrasje. Ky nuk do të gjykohet për mbytjen e qenit, sepse faktet janë të përshkruara. Kjo është edhe për të njëjtën arsye se vëllai i tij nuk përballen me drejtësinë të martën. Gjyqi vazhdon nën masa të forta sigurie.

SHPËRNDAJE