Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-Moon u takua të premten me përfaqësuesin e qeverisë së Kosovës z.Enver Hoxhaj të cilit ja ka shprehur shqetësimet e tija rreth zvillimeve të fundit në veri të Kosovës, ka njofttuar kabineti i sekretarit  të përgjithshëm të OKB-së agjencinë informative “Presheva Jonë” në Kombet e Bashkuara në Gjenevë.  Shefi i OKB-së Bann Ki-Moon  po ashtu u bënë thirrje palëve për qetësi dhe dialog.

Gjenevë,30 korrik / UNO /AIK-Presheva Jonë


Nga ky  takim mes shefit të diplamacisë së Republikës së Kosovës z.Enver Hoxhaj dhe sekretarit të OKB-së Ban Ki-moon, ky i fundit ka deklaruar se  vazhdimi i procesit të  dialogut ka rëndësi të amdhe për paqen dhe stabilitetin nër rajon të mbështetur  nga Bashkimi Evropian (BE) për të zgjidhur mosmarrëveshjet, njofton agjencdia “Presheva Jonë” nga OKB.  Ban Ki-Monn,
duke përkrahur rolin e KFOR-it në Kosovë. ka siguruar minisrin kosovar se OKB-ja është e gatshme të bëjë gjithçka të mundshme për të mbajtur të qetë dhe të sigurojë një zgjidhje paqësore të situatës në rajon, Ndërsa minsitri i pun¨ve të Jashtme z.Enver Hoxhaj na ana e tij ka njoftuar shefin e OKB-së mbi istuatën e ditëve të fundit në veri të vendit të provokuar nga bandadat serbe si dhe mbi bllokadën tregtare me Serbinë.

SHPËRNDAJE