Gjatë përpilimit të deklaratës mbi “krizën në Kosovë” deputetët serbë ishin të përqarë, amdje shefi i bisedimeve mes Prishinës dhe Beogradit ka shkuar aq large sa situatën në Kosovë e ka cilësuar dramatike dhe sipas tij “në prag të luftës”.

Beograd, 30 korrik / AIK-Presheva Jonë

Deputetët në Kuvendin e republikan po shqyrtojnë Propozim deklaratë me të cilën qeveria e Serbisë ndër të tjerash deklarohet se Forcat ndërkombëtare në Kosovë nuk rrespektojnë statusin e tyre neutral sipas rezolutës 1244 me të cilën rrezikojnë mbijtesën e popullit serb në Kosovë.

Por, përfaqësuesi i vetëm i shqiptarëve në Kuvendin e Republikës së Serbisë, deputeti gjithpopullor z. Riza Halim ka pohuar sot se gjatë diskutimeve në parlament se nuk do të përkrahë propozim deklaratën e qeverisë serbe për krizën në Kosovë, raporton agjencia informative “Presheva Jonë” duke u thirrur në njoftimet  e mediave serbe.

Burimet e ngjajshme njoftojnë se deputeti Halimi ka  nënvizuar se nuk është e qartë se, Serbia dëshiron bisedime të reja apo ri vazhdim të dialogut ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës…?! “Nëse flasim për bisedime të reja atherë duhet haptas të thuhet” ka shtuara deputeti Halimi. Do shtuar se rreth përppilit të deklaratës mbi “krizën në Kosovë” deputetët ishin të përqarë, përderisa disa i binin thumbit e tjerët patkonit, shefi i bisedimeve mes Prishinës dhe Beogradit ka shkuar aq large sa situatën në Kosovë e ka cilësuar dramatike dhe sipas tij “”në prag të luftës”. Kjo deklaratë apo ftesë për luiftë nga një prijës  i negociatave të dialogut  me një vend fqinjë (Boislav Stefanović: Situacija dramatična, gotovo na ivici rata) jo vetëm se janë të dëmhsme opër stabilitetin në rajon por edhe për vet Serbinë e cila po përgatitet për në BE..Tash Bruksesli duhet të meret me Beogrdait se ado tab prnaojë serbin e cila kerkon ende luftë dhe problemet me vendet fqinje dëshiron t’i zgjedh me kallashnikov e jo në tyrezën e bisedimeve.?!

 

SHPËRNDAJE