Preshevë, 24 dhjetor – Partia Demokratike Shqiptare në Kuvendin e saj të VI-të zgjedhor, mbajtur të shtunën, ka rizgjedhur për lider të saj me mandat 4 vjeçar sërish Ragmi Mustafën. Në këtë Kuvend zgjedhor fjalë përshëndetëse mbajti kryetari i Partisë Demokratike nga Bujanoci Nagip Arifi, kryetari i LPD-së njëherësh dhe kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu, si dhe kryetari i nderit të Partisë Demokratike Shqiptare Zeqirja Fazliu. Pjesë e punës së Kuvendit të VI-të zgjedhor ishte edhe zgjedhja e Këshillit Qendror si organ më i lartë në mes të dy kuvendeve zgjedhore, nga i cili organ do të zgjidhet edhe kryesia e Partisë Demokratike Shqiptare.

Siç njoftojnë burime të PDSH-së për agjencinë “Presheva jonë”, sot me datë 24 dhjetor 2016 duke filluar nga ora 11:00, Këshilli Qendror i Partisë Demokratike Shqiptare i dalë nga Kuvendi i VI-të zgjedhor i PDSH-së i mbajtur më 18. dhjetor 2016, mbajti mbledhjen e vet të parë, ku shqyrtoi dhe miratoi raportin e zgjedhjeve në kuadër të të gjitha niveleve të partisë, si dhe shqyrtoi dhe miratoi procesverbalin e Kuvendit të gjashtë zgjedhor.

 

Si pikë e veçantë e kësaj mbledhjeje ishte edhe zgjedhja e kryesisë së përgjithshme të Partisë Demokratike Shqiptare, ku pas votimit të anëtarëve të Këshillit Qendror, kemi këtë përbërje të kryesisë së përgjithshme të Partisë Demokratike Shqiptare në mandatin vijues katër vjeçar:

1. Agim Sabedini, Dr. Specialist 2. Ajet Hajrullahu, Profesor 3. Albina Bajrami, Dr. e veterinarisë 4. Armend Ibrahimi, Prof. i edukatës fizike 5. Hafize Shaqiri, Profesoreshë 6. Hylja Jusufi – Krashnica. Profesoreshë 7. Ilir Sadriu Inxh i dipl. i komunikacionit 8. Luan Fazliu, Profesor 9. Lulzim Veliu, Ekonomist 10. Mustafë Shaqiri, Prof. i informatikës 11. Sefedin Sadiku, Profesor 12. Shpat Aliu, Afarist 13. Xhelal Arifi, Profesor 14. Zejnulla Dauti, Gazetar

 

ANTARËT E KËSHILLIT QËNDROR TË PDSH–së 2016 – 2020, sipas numrit rendor:

1. Albina Bajrami Dr. e veterinarisë Preshevë 1, 2 2. Astrit Ramizi , Prof i informatikës 3. Merita Behluli, Profesoreshë Preshevë 3 4. Afërdita Ismaili, Punëtore Preshevë 4,5 5. Shpat Aliu, Afarist 6. Gjynsher Haziri, Dr. i stomatologjisë Preshevë 6 7. Fisnik Etemi, Inxh i dipl ndërtimtarisë Preshevë 7 8. Bejni Rexhepi, Arsimtar Preshevë 8 9. Agim Sabedini, Dr. Specialist Preshevë 9 10. Ilir Sadriu, Inxh i dipl. komunikacionit 11. Hafize Shaqiri, Profesoreshë Stacioni Hekurudhor 12. Selver Shaqiri, Afarist 13. Armend Ibrahimi, Prof. i ed. fizike Bukuroc 14. Almina Iljazi, Ekonomiste e dipl Zhunicë 15. Burim Bilalli, Prof. i informatikës 16. Valon Hyseni, Afarist, Norçë 17. Teuta Rexhepi, Administratë publike, Tërnave 18. Xhelal Arifi, Profesor 19. Bujar Ademi, Profesor Caravajkë 20. Rexhep Mehmeti, Punëtor Bukoc &Shoshaj e epër 21. Lutfi Hafizi, Punëtor Kurbali 22. Zejnulla Dauti, Gazetar, Çukarkë 23. Mustaf Shaqiri, Prof i informatikës, Geraj 24. Enver Mehmeti, Jurist i diplomuar, Leran 25. Sefedin Sadiku, Arsimtar, Bushtran 26. Qemal Memeti, Afarist, Ashan 27. Bejzad Iljazi, Jurist, Raincë 28. Lulzim Veliu, Ekonomist 29. Memet Halimi, Inxh i dipl. i bujqësisë 30. Faruk Aliu, Ekonomist Corroticë 31. Sefedin Qerimi, Afarist 32. Hasan Ademi, Afarist, Miratoc 33. Naim Jashari, Punëtor 34. Xhevat Fazliu, Punëtor 35. Ajet Hajrullahu, Arsimtar, Rahovicë 36. Burim Rashiti, Profesor 37. Fitim Mehmedi, Arsimtar 38. Luan Fazliu, Profesor 39. Pajtim Rexhepi, Inxh i informatikës 40. Antigona Mustafa, Profesoreshë Forumi i Gruas 41. Drita Veliu, Arkitekte 42. Hylja Jusufi – Krashnica, Profesoreshë 43. Alban Memishi, Prof gjeograf – Forumi Rinor 44. Shefat Ademi, Profesor 45. Urim Aliu, Prof i ed. fizike/ Metali Krasniqi

SHPËRNDAJE