Po behen gati dy jave qe mijera qaterë te Serbnisë po protestojne kunder diktatures serbe ne Beograd dhe disa qytete ne Serbi deri nga Subotica deri ne Vranje afër Preshevës Agjencia  elajhemeve “Presheva jonë” ka mesuar s ene emsin ekeytre rptesutuesve ka edhe shqiptare te Boegrdait dhe viseve tjeta ne Vojvodina apo Nishi.

 

Me nje lule, me Kujtim Sadriun nga Presheva a qel pranvera, a luftohet diktatura serbe?!

Por quditërisht jo qe nuk marrin pjese  ne këto protesta, por as nuk solidarizohen me ekto prtesta gjithpopulloe  kunder diktatures serbe. Lideret e preshve thone se nuk dolem ne zedhjeve presidenciale per shkak se asnje kandidat-president nuk eshte i mire dhe s ka bëre asgjë për shqiptaret.

Dhe heshtja perballë protestave kundër diktatures ku ne shenjtester, prtestuesit kane Vucicin, nga kjo del se presidenti Vucici nga lideret e Presheves qenka “i mirë”?!  dhe se ne Luginë “nuk paska dikttaure” gjthacka qenk OK, dmth shqiptaret paskan libra, ju njihen diplomat, flamuri shipztare vlaon ane e kende torjeve shqiptare ne Luginë… Vet heshjjta e liderve te Preshevës perballë diktures serbe, deshmon lidhjet e forta te ketyre liderëve nga Lugina me Vucicin dhe regjimin e Beogradit!, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Po, kjo nuk eshte keshte edhe per Kujtim Sadriun, kryetarin e  OJQ-së Qendra për hulumtime dhe monitorimin e Preshevës. Aai ka pohjuar se mbështet protestat e studentëve në Beograd “kundër diktaturës”. Nga kjio nekpupthet se ky ehste i vemti lider qe ngrit zerin kunder diktures dhe padrjetreisove serbe kunder shiptareve etnik ne Luginën e Presheves. Merre me mend, nga 12 liderë në Preshevë, vetem një mbeshtet protestat në Beograd kundër diktaturës serbe?!

Nese lideret mund te jene servil ndaj Vucicit dhe nuk perkthain keotp proetsat kunde rdiktaures serbe, a thua pse heshtin edhe analistët ne Lugine e Preshevës, apo duket se ata me shume fitojne duiek shkruar për “Ekstremizmin dhe radikalizmin islamik” në Luginë të Preshevës se sa për dikataturen serbe?!..

“Të dashur studentë, edhe pse ne të ndajnë qindra kilometra të mbështesin protestën. E dime se e keni vështirë në Beograd,  por kjo është disa here edhe më e vështirë edhe në Preshevë, sepse ne po ballfaqohemi me diktatrura te dfishgta, lokale dhe qendrore…”

 

SHPËRNDAJE