turr11Një grup qytetarësh, të panjohur, nga Presheva të mërkurën do të tubohen në shtëpinë e kulturës “Abdullah Krashnica” në Preshevë për të përkrahur Republikën e Turqisë me rastin e tentim puçit për ta rrëzuar kryeterin Recep Tayip Erdogan, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva jone”

“Vetëm populli e përcakton fundin” dhe “Lugina të mbështet” janë mesazhet që do të i përcillen në këtë miting të quajtur i “solidaritetit” do të filloj ditën e mërkurë me datë 27 korrik në ora 17:30.

Me këtë rast do të paraqiten dy pano dhe janë prodhuar fanella me fotografinë e Erdoganit.

erdddddNdryshe, sipas mediave shqiptare 370 shqiptare nga Lugina e Presheves kane shprehur  gatishmerine te jene ushtare te Erdoganit te mbrojte Turqise. Kjo ide dhe perkahje nga presheva jone ndaj shtetit turk vjen pas perkrahes se Amerikes si vend aleat kuq i Erdoganit (Turqise) dhe Kosoves.

Nisur nga ndihmat dhe kontributi i popullli dhe qeveria turk per shqiptaret ne Ballkan, sidomos ata ne Kosove para dhe gjate luftes deri ne pamvresi, shume shqiptar jane solidarizura me popullin turk dhe qeverin e Erdoganit me zhvillimet e fundit anti puçiste ne Tuqi te inicuar nga armite dhe sponazhet e huajaj kunder ketij vendi mik te shqiptareve.

SHPËRNDAJE