lapppKryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu, iu është drejtuar edhe njëherë atyre qe dje ehoqen lpadirine  UCPMBse, pikerisht Ministrise së Punëve të Brendëshme, Nebojsha Stefanovic për kthimin e lapidarit të UÇPMB-së të hequr nga nga forcat speciale të Zhandermerisë më 20 Janar 2013 nga qendra e qytetit të Preshevës, njfotn agjencia e alejemeve “Presheva jone”

Duke patur parasysh se nuk i dihet fati, gjendja dhe lokacioni i saktë i lapidarit Musliu ka kërkuar që të kthehet në menxhimin e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Musliu në kërkesë thekson se i është drejtuar të gjitha organeve kompetente për të marrë informacion se çfar ka ndodhur me lapidarian dhe deri më tash nuk ka marrë asnjë përgjigje, njëkohësisht dyshon në gjendjen dhe mirëmbajtjen e lapidarit andaj edhe është e patjetërsueshme kthimi i lapidarit nën menaxhimin e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

SHPËRNDAJE