hotttPreshevë, 13 qershor  -Nen patronazhin e  CENELEC dhe  qeverise serbe neser (14-15 qershor 2016) ne Beograd mbahet  konferenca e peste e radhes  nderballkanike mbi standardizimet në hotelin “Mazhestic”, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Në këte samit te vendeve nga ballkanit,  jane ftuar pos Shqiperisë edhe  dhjete shtet tjera, por jo edhe Kosova.  Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Maqedonia, Moldavia, Rumania, Sllovenia, Turqia, Kroacia dhe Mali i Zi, jane ekto vendet qe jane ftuar ne konferencen e se neserme qe do te zgjas dy dite ne Beograd.

Tema e konferencës gajte ketij viti është “Qëndrueshmëria e organeve të standardeve nacionale”.

Gjithashtu, kjo ngjarje e rëndësishme do të marrin pjesë nënkryetari i Komitetit Evropian për Standardizim Elektroteknik (CENELEC), Wim de Kesel , i cili është i një rëndësie të veçantë, sepse kjo është hera e parë që ju vizitoni Institutin për Standardizim e Serbisë perfaqesuesi i Organizatës Evropiane për Standardizimi.

Konferenca fillon neser  në ora 11 më 14 qershor 2016 në hotelin “Mazhestic” ku pjesemarresve do t’i dtrektohet Jovan Petrovic ne mer te  Ministrisë së Ekonomisë se Serbisë.

SHPËRNDAJE