drogggPreshevë, 13 qershor  -Në pikën kufitare ne Horgos (Serbi-Hungari) policia serbe  kane arrestuar  te nje qytetare te Serbisë tek tek icli jane konfiskuar rreth tetë kilogramë droge, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar nje njoftimi te poilcise ne rajon.

Droga  është zbuluar në automjetin “”DaimlerChrysler” me  pllaka gjermane  e cila udhëtone në dremtim  te Evropën Perëndimore. Eshte ky nje qytetarë i io Serbë me origjinë shqiptare nga lugian e Preshevës.
Para te kontrollohej i pyrtur nga polcia se  a kishte gjesens per te deklararuar, ai ishte  pergjgijur  se “nuk ka asgjë, Pas pak doganjeret ne veturën e tij kane  gjetur shtatë pako me droge me një peshë të përgjithshme prej 7,768 gramës. Mesohet se droga kishte për destancion Zvcren dhe Gjermaninë.

Droga u konfiksu, kurse shqiptarit i vehen prangat  dhe eshte dcerguar ne posten e policise ne paraburgim, deri sa te merret ne pyetje nga prokurori.

SHPËRNDAJE