Makina pas aksidentit te djeshëm ne Wilderswil (BE) Wilderswil e cila mbante me vete tre te rinj kosvare, thuajse adoloshnte, Vetme shoferi ishte i moshes nen 19 vjecare.

 

(BE), 29 prill  -Një djal i ri me origjinë nga Presheva (me neshtesi kosovare) mori lëndime në një aksident trafiku në Wilderswil mes nates se emrikre dhe te enjte i cvili me pas ka nderuar jetë. Aghejncia  elajermeve “Presdheva jonë” në zvcer nga autoritet polciore ka mesuar se viktima eshte nje i ri shqiptar 16 vjecar

Aksidenti i rëndë trafiku ka ndodhur në Wilderswil, thote polcia kantonale në Bern. Nga perplasaj e vetuarve mesa veti disa persina jane plaogsën dhe një i vdekur. Vetura e cila mbnnte tre persona  e cila vinte nga rruga  e kundert paprtimas u  përplas me një makinë që vjen përballë saj. Kurse autpomjeit i tretë nuk ishte në gjendje për t’ju shmangur automjeteve ne  aksident dhe godit dy makinat.

I plagosur rëndë, bashkeudhtari ne makine dhe për te shpëtuar jetën et ij erdhi  helikopteri spacial drtejt spitalit te afërt. Ai më në fund iu dorëzua plagëve te tij të rënda dhe dje ne mengjes ka nderruar jetë.. Kjo është një i ri kosovar 16 vjeç, me banim në kantonin e Bernës. Shoferi, moshës atë 19 vjet dhe mori lendime gjithjashut  plage te renda u shtrua në spital gjatë natës, pr ajshatrrezikut. Kurse udhetzari tjetër 18, ai ishte në gjendje të kthehen në shtëpi në të njëjtën mbrëmje. Rruga u mbyll për trafikun në të dy drejtimet për disa orë. Një hetim është hapur për të përcaktuar shkakun dhe rrethanat e sakta të aksidentit.

SHPËRNDAJE