Gjenevë 8 maj -Ne prag te ditës së Kampionatit Botëror në futboll, në disa dyqane në Zvicër janë shfaqur disa fanella të përfaqësueses së Serbisë, e në të cilat harta e këtij shteti përfshin edhe territorin e Kosovës qe nen kupton rikopunim apo “Serbia e Madhe”

Fanellat fillimisbnt jane pare në Gjenevë, i kishte reklamuar fanellat pa e ditur prapavijën e tyre, ndërsa e tërë ngjarja u zbulua nga agjencia e lajemeev “Presheva jonë” pas nje ser reagimesh te  konsumatorët  shqiptgare ne Gjenve dhe Zvicer”

“Jemi habitur kur kemi pare harten e Serbise se madhe ne gjoks te fanellave ne disa shitore te Dosenbach-ut. Edhe nese ka qene gabim , kjo eshte em shume se lpasus , skandalozore aq me teper kur dihet se Zvicra eshte nder vendet e para qe ka njohur Kosoven.  ” i kane deklaruar sot bleresit shqiptare agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”  Gjenevë.

Madje, sopas mergimitareve shqiptare ne Gjeneve  te ofenduar nga ky gjest kana parapare te njfotjne fillimisht drejtuesit e ketyre dyaneve dhe nese nuk reflektojne do tju drejtohen autoriteteve zvicerane per kete sakndal, ndryshe komuniteti shqiptare ne kete vend mund te teriheqen nga blerja ne keto dyqane ku jan e pre fanellat me haret e Serbise ne te cilen eshte perfshire edhe Kosova, te cilet ndjehen te provokuar.  Do shtuar se sot ne Zvicer jetojne dhe veprojne rreth 300.00 shiptare.

Mesohet se qyqant ne fjale kane humbuj me mijera franga me kete “biznes” dhe duket se jane duke u marrur me gjyqe mes dyqaneve dhe pronareve (idetoreve sigurisht serbe) qe i kane futur ne loje zvicerane te cilet e kane bere pa vetdije. nese neser Zvcra do te ndaloj keto fanelal prvokative për shqiptaret, mud te thuhet se keta flamur jane dejgur, puna e bizensmeneve serbe me zvicerane e pasherre eshte djegur, mundi ju ka shkruar poshte.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jone” ka mesuar se disa shqiptare, kryishtr fansa, kane blere dhjetra fanella te tillla me flamurin serb  dhe “Serbine e Madhe” i kane djegur n midis Gjeneve.

 

SHPËRNDAJE