Në shitoret e Zvicrës shqipatrët persona non grata : Coop për mua dhe për ty, por jo edhe për shiptarët !

Sidoqoftë, ekipi i agjencisë “Presheva jonë” ka kontaktuar disa qytetarë shiptarë në Lausanne (ku jetojnë rreth 10 mijësish)  të cilët na thanë se këmba e tyre kurrë më nuk do të shkelë në Coop…?!

 

Lausanne, 3 gusht

“Si mundet Coop-i ta trajtoj popullatën  shqiptare kështu, duke vënë në  abuzim mallin e vetë ?!..” ka pyetur kalimtarja erastit Jeta Zeqiri,m një kosovare  e cila ishte gërrditur nga perosnleenli i Coop-it të cilët në hyrje në shitores, afër mskarave kishin vënë një pano të madhe me m bishkrimin edhe në gjuhën shqipe (siq po e vëreni në foto)  “Krejt shmikat që i provoni duhet me i pagu..” , ka shkruar shytpi zvcerane., njofton agjencia informative kombëtare “Presheva jonë”.

 

Në shitoret e Zvicrës shqipatrët persona non grata : Coop për mua dhe për ty, por jo edhe për shiptarët ! Veq asaj që ky “mesazh” duket injorues që mund të këtë elemente raciste (sepse në Zvicër, pos komunitetin  shqiptarë ka edhe së paku 20 komunitete tjera, dmth jozvicerane) dhe vet  fjalia si fjali nuk qëndron , sepse është e shkruar edhe me  plot gabime.

Gjatë pushimit të tij drekës, një studente e re e  cila kishte shkuar për të blerë drekë e saj në Coop para se të blejë, është i tronditur nga ky mesazh me ektë meszah parfa hyrjessë kësja shtëpie mallrash.  ,Stdentja ka porositur personlenin e Coop-it që të  hejket panoja për t mos pasur pasoja os le të shrkuahet  si duhet “Për mua dhe për ju” dhe jo  “Për mua dhe për ju, por jo për shqiptarët”. Në fakt, secili që jeton në Zvicër ka dëgjuar ketë refren të reklamës sa herë që ka vizituar Coopit. Refreni “Coop për mua dhe për ty,..” është i njohur por jo edhe ai “Coop për mua e për ty, por jo edhe për shqiptarët”..të cilin refren e pjellë vetëm Coopi i Lausannes.

 

Këtë mbi shkrim ku fyhen shqptarët në njëfarë mënyre është përpjekur ta mbroj përgjejgësine Coop-it “ Qëllimi është  që t’mos fyer ose fajësojë dikë me ektë afishe, por ër të treguar vetëm disa rregulla tona..” ka shpjguar  zëdhënësi për Coop, Sabine Vulic, që në fakt gjugthcka mund të jetë e kuptueshme, kur mësohet mbiemri i kësja sllaves Vulic e cila flet në emër të Coop-it?! Sidoqoftë, ekipi i agjencisë “Presheva jonë” ka kontaktuar disa qytetarë shiptarë në Lausanne (ku jetojnë rreth 10 mijë sish)  të cilët na thanë se këmba e tyre kurrë më nuk do të shkelë në Coop…?!

SHPËRNDAJE