haxhhxcccvdPreshevë, 20 shtator  -Dje dhe sot janë kthyer në Preshevë cdhe mbare Kosoven Lindore mbi 100 haxhilerë që kishin udhëtuar para tri jave ne vedin e shenjte ne Qabe per ta kryer obligimin fetar.

 

Haxhileret e rinj: Ne Qabe, shkuam e lot e u kthyem me lot…

haxhhxccFëmijet, motra e vëllzer, prinderit e familjarë sot kane pritur me gezim kthimin e haxhilereve te rinj te cilet per gati 15 dite u gjenden ne Meke per te kryer kushtin e pestë të islamit-Haxhin.

Haxhilerët sikur ne Presheve ashtu edhe ne Medvegje dhe Buanoc jane pritur ne emnyre madheshotore, te permalluar ata  u përshëndetur n’gryk njëri me tjetrin.  Te kthyerit, tashme haxhinj tge rinj tahne per agjencine e lajemeve “Presheva jonë” se “nuk kish ma qejf se me shkue ne Qabe. Zoti jav sejllit gjethsecilit qe te viztoj at vend te bekum. m epas pas pare vallah bila per cdo vjet kisha shkue atje. Po ja pas sa ditesh e lam at vedn te bukur. Ne Qabe, shkum me lot e u kthyem lot…” thane  grupi i posakthyer i haxhilerëve nga Presheva për “Presheva Jonë”. E ne redakisa vetem i uruam misrseardhje, shëndet dhe Allahu kabull!

 

SHPËRNDAJE