Presheve, 16 shtatro  -Zyrtarët e doganave më 16 shtator 2018, në bashkëpunim me policinë kufitare, në vendkalimin kufitar Preshevës, ka demoluar dy përpjekje për të kontrabanduar drogë, në mënyrë ilegal, ku polcia ka konfiskuar mbi 20 kilogramë drogë, kryesisht mariuane mbi 19 kg dhe 1 kilogram heroinë, njofton agejncia e lajmeve “Presheva Jonë”

Rasti i parë u zbulua gjatë pasdites kur oficeri i doganës hase  ne 15,64 droge duke kontrilluar veturen “Mercedes A Class” me targa të regjistrimit shqiptar që vinte nga Maqedonia. Makina drejtohej nga një shtetas shqiptar i cili i tha oficerit doganor se nuk kishte asgjë për të raportuar.

Por gajte kontrollit policia ne  anën e pasme ka gjetur 26 pako (15.64 kg) marijuanë. Në zgavrat e automjeteve, të cilat janë projektuar posaçërisht për qëllime të kontrabandës, zbuluar dhe 2 paketa (1,068 gram) heroinë.

M evone policia ka zbbukluiar nje rast tjeter kontabande me droghe, ky eshte një shtetas 34 vjeçar i Bosnjës dhe Hercegovinës, me veture, targave të regjistrimit slloven. Ky kontrabandist, ndryshe nga ai i mëparshmi, as nuk u përpoq të maskonte narkotikët që po transportonte. Pra, ekzistojnë tre paketa marihuanë me peshë 3,948 gram, që gjenden nën vendet e shoferit dhe pasagjerëve, si dhe në bagazhin.

SHPËRNDAJE