polllvc

BUJANOC, 14 gusht  -Policia ne bashkëpunim me inspoktorë financiar në aksionin  e fundit kundër punësimit ilegal dhe prostitucionit ne Preshevë dhe Bujanoc ka hasur në 32 femra të zdeshura nga Kosova, Serbia e Sqhiperia. Në Bujanovc dhe në Preshevë, në natën ndermjet 12 dhe 13 gushtit, policia serbe në pesë lokale hotelerie ka zbuluar 32 gra për të cilat dyshohet se merreshin me prostitucion, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Policia në pesë restorante në Bujanoc dhe Preshevë shpallur 32 gra që kanë punuar pa kontratë, thuhet ne njoftimin e  Departamentit të policisë në Vranjë.

“Është fshehtësi publike që në klubet dhe baret që gjenden në territorin e Preshevës dhe Bujanovcit me vite të tëra zhvillohet prostitucioni. Vajzat të moshës nga 20 deri në 30 vjeç ofrojnë shërbime seksuale nga 20 deri në 50 euro.

Në mesin e femrave nga Beogradi, Novi Sadi, Nishi, Bujanovci, Loznica, Aranxhelovci, Smedereva, Pançeva, Paraçini, Trsteniku, Rashka dhe Zrenjanini, pa dokumentacion kanë punuar edhe dy shtetase të Shqipërisë dhe një maqedone.

Policia në Vranjë, në bashkëpunim me inspektimin Turistike, inspektimi fusha e administratës tatimore dhe inspektimit të punës në natën në mes të 12 dhe 13 gusht, i kryer në fushën e Bujanocit dhe Preshevës kontroll më të madh të pesë restorante – katër në zonën e Bujanocit dhe Preshevës.

U kontrolluan dhe një ndërtesë me dhoma ku ata të vendosur një femër, dhe një përmbledhje të një apartament dhe një dhomë hoteli. Departamenti i Policisë dhe inspektimit do kundër pronës ndërmarrë veprime ligjore.Veprim u ndoq nga 20 oficerë të policisë dhe 25 oficerë të policisë të zbatimit të ligjit për luftimin e krimit të përgjithshme, ekonomike dhe për të luftuar trafikimin dhe kontrabandën, si dhe dy teknikë të mjekësisë ligjore, thueht në deklaratë.prosttt

SHPËRNDAJE