Jovanoviq dhe Daçiç janë kapur sot në seancën parlamentare rreth Kosovës nëse ajo  (nuk) eshte  kusht për Serbinë që kjo e fundit  t’i bashkohet  BE-së.  Jovanoviq ka kërkuar një përgjigje nga Daçiq se qeveria do të përcaktohet nga fakti se ai duhet, siç tha ai, duhet të  zgjedhë Kosovën apo  BE-në, njoftojnë emdiat serbe, transmeton agjencia “Presheva Jonë”

 

Beogrda, 27 shtator

“A mendoni se Bashkimi Evropian do të lejojë që Serbia të bëhet anëtare, që të mos njohin Kosovën. Mjaft me gënjeshtra, keq për popullin serb” ka thënë Jovanoviq Daçiçit duke i përkujtuar atij  se Serbia kurrë nuk do ta njohë pavarësinë e “krahinës jugore”

Dacic tha se “Nëse vjen puna deri tek ajo të zgjedhim Kosovën apo BE-ne, Serbia kurrë nuk do të zgjedhë BE-së.” Kryeminsitri serb edhe kesja radhe  ka përsëritur  se nuk është pro-ruse apo pro-amerikan, por presidenti dhe qeveria proserbe që ne duhet të shikoni për mënyrën se ta bëjmë një Serbi më të mirë dhe më të fortë.

Kryeministri serb Ivica Daçiç sot ka hedhur poshtë kritikat e deputetëve të Partisë Demokratike të Serbisë Millosh Jovanoviq i cili ka phuar se ” ai i dehur po na mban ligjërata në paralament me orë të tëra..” , megjithse ata që e njohin atë,  e dinë mirë nuk eshtë aderue si alkoolit.

“Ne do të donim që të ketë një kryeministër të mirë  e jo të tillë  që  shkon në Bruksel për të pirë  uiski apo Red-Bull duke  kënduar..dhe  duke na  folur neve ketu në rplamnt me orë të tëra lidhje  e palidhje ” tha Jovanoviq.

SHPËRNDAJE