Dhjetë persona me  origjinë serbe  janë arrestuar dhe burgosensot sot në kryeqytetin francez në Paris  nga policia e këtij vendi  të cilët i takojnë një rrjeti të gjerë kriminal  të cilët po përdorin të miturit  që kanë ndërmarur qindra vjedhjeve në France dhe Evropë kohëve të fundit, njoftojnë mediat franceze, transmeton agjencia informative “Presheva jonë”.

Sipas autoritve policore franceze këto banda krimianle serbe kanë hapur kampe e poligone  në disa zona të Francës duke trajnuar fëmijët për aksione e aktivite të ndyrshme kriminale, duke filluar nga vjedhjet në dyqane, butiqe, vjedhje të  bizhuterive e gjësende  të vlefshme orë dore . Të mitruit ga aptreonët e tyre serbë janë obliguar që në ditë të sjellin nga 20 gramë.

SHPËRNDAJE