Image associéePreshevë, 27 prill -Pune ketij Shqiprim Arifit as pas 100 ditesh e as pas 300 duket se ka ndermend te shifet edhe pse ka po shkojke po e folke refrenin “arbeit”, “arbeit”…Themi keshte sepse ne krejt Serbine, pagat me te ulta jane per qyetarët e Preshevës, pse?!,. njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve zyrtare nga Enti i Statistikave të Republikës se Serbisë.

 

Ne Presheve shpojne bira n’uje “arbeit”, “arbeit”..pa pare. Merre me mend, qyetaret e komunave tjera ne Serbi (suikjur Vocar) paguhet dyfishe me lart se ata në Presheve?!

Paga mesatare neto në shkurt në Vranjë ishte 40,935 dinarë, ose 56,445 dinarë bruto, tregojnë rezultatet e reja.

Në shkurt, paga mesatare neto ra në raport me muajin janar, kur Vranjanci fitoi një rrjet mesatar prej 42,663 dinarë.

Pak më shumë se paga mesatare në shkurt u prit nga punonjësit në Targovishte – 41.029 dinarë. Sipas Entit të Statistikave të Republikës së Serbisë, pagat më të ulëta janë regjistruar në Preshevë  vetem 37,968 dinarë apo ne Bujanoc – 37973.

Rënia e pagës mesatare u regjistrua në të gjithë Serbinë, ku mesatarja nga 50,048 në shkurt ra në 47,048 dinarë.

Krahasuar me muajin e mëparshëm, paga mesatare bruto dhe neto ishte formalisht me 4.5% dhe me të vërtetë me 4.8%, sipas Zyrës së Statistikave.

Qarku i Pcinjës me një pagë mesatare prej 39,999 dinarë është në grupin e gjashtë rretheve në Serbi me një mesatare prej më pak se 40,000 dinarë.

Perkunder Preshevës, qytetaret e  Beogradit dhe shume qendrave tjera ne Serbi mbetem më te paguarit me një mesatare prej 58,457 dianre, dhe paga më të lartë mesatare në Serbi në shkurt është regjistruar në komunën e Vracar dhe arriti në 75,047 dinarë, që do të thotë dy herë më shumë si në komunën e Preshevës?!

SHPËRNDAJE