Romë, 2 janar -Foshnja e parë e lindur ne Itali per vitin 2017 eshte ajo në Prato një djalosh shqiptar me emrin Rayan.  Ai peshon tre kilogram dhe 600 gram, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Per lindjen e foshnjes së pare shqiptare ne Itali ka shkruar edhe shtypi italian. (Il primo nato del 2017 a Italia (Preto)  è un bimbo albanese), ka shkruar gazeta prestigjioze  italiane La Stampa, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Edhe në Pisa ten Italsie femija i pare eshte nga prinderit shqiptar e ema Mirela dhe babai Edmond me banim ne Lucca. (“Mamma Mirela, residente a Lucca ma di origine albanese così come il papà Edmond”)

 

Pas 28 minutash pas mesnate, ka lindur po ashut nje bebe (Torino) ajo peshon dy kilogramë dhe njëqind gram e nje nane shqiptare.
Prato është ende qyteti i grupeve njëqind-rastësishëm etnike edhe në departamentin obstetrik. Fakti i parë ka lindur në vitin 2017, ajo është një fëmijë shqiptar.   Rayan, djali shqiptar, ka lindur në 2:07, kur i fundit fuçi Viti u mbaron. Ai peshon 3 kg. dhe 600 gram.

SHPËRNDAJE