Policia e Kosovës vazhdon të kërkojë 15 persona, të cilët kanë kryer vepra të ndryshme penale, duke filluar nga vrasjet, deri te pengimi i komunitet të lezbikeve, homoseksualëve, biseksualëve dhe transeksualëve në Kosovë. Për dallim nga vitet e mëparshme numri i krimineleve në Kosovë është rritur dukshëm, madje për disa fish. Në listën e Interpol-it numri  i tyre ka arritur  shifrën 71 (50 shqiptare dhe 21 serbë) duke mos llogatitur këtu ata në “listën e kuq” (The Red List)?! Noshta kjo, bashkë me korrupsionin dhe krimin e organizuar,  ka bërë që Kosova të mos jetë sot e kësja dite anëtare e Inerpolit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.
Policia nuk ka dhënë detaje për çka kërkohen serbët Radomir (Uros) Kasaloviç, Dusan (Dragoljub) Jovanoviç, Ratomir (Radun) Bozovic, Branislav Rakic, si dhe shqiptari Petri (Salih) Salihu.
Kurse, për Korab (Mehush) Zogjani, i lindur më 08.07.1987 nga fshati Halilaq komuna e Fushë Kosovës. Ky person kërkohet si i dyshuar për veprën penale vrasje e rendë dhe për posedim ose shfrytëzim të pa autorizuar të armëve. Ata po dyshohen për veprën ” Nxitja e urrejtjes, e përçarjes ose e mosdurimit kombëtar, racor, fetar a etnik; lëndim i lehtë trupor; shkelja e statusit të barabartë të banorëve të Kosovës; parandalimi ose pengimi i tubimit publik; dëmtim i pasurisë së luajtshme; që ndodhi më 14 dhjetor 2012 tek Salla e Kuqe, Pallati i Kulturës Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë”
Për dallim nga vitet e mëparshme numri i krimineleve në Kosovë është rritur dukshëm, madje për disa fish. Në listën e Interpol-it numri  i tyre ka arritur  shifrën 71 (50 shqiptare dhe 21 serbë) duke mos llogatitur këtu ata në “listën e kuq” (The Red List)?! Noshta kjo, bashkë me korrupsionin dhe krimin e organizuar,  ka bërë që Kosova të mos jetë sot e kësja dite anëtare e Inerpolit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.
Sipas zyrtares së Interpol-it në kërkrim ndërkombëtar gjenden edhe 71 bashkëkombasë të Muhaxherit, që kanë kryer vepra të ndryshme duke filluar nga vrasjet, krimi i organizuar dhe vepra tjera penale. Muhaxheri është anëtari më i ri i Interpolit nga radhët e shqiptarëve të Kosovës. 25-vjeçari nga Kaçaniku dyshohet për pjesëmarrje në organizatat terroriste.
Sa i përket anëtarësimit të Kosovës në Interpol, zyrtarët e kësaj organizate ndërkombëtarët  kanë pohuar qartë se “Qeveria e Kosovës  fort mire i dinë rekomandimet e komunitetit ndërkombëtar, se Kosova deri sa të jetë e zhytur në krim të organizuar, korrupsionin  dhe deri sa të mos bëhet zbardhja e vrasjeve politike, të gazetareve në rajon, nuk ka anëtarësim të saj në organizatë tonë policore ndërkombëtare.”
SHPËRNDAJE