Dobrosini  dhe Konçul  fshatra këto të komunës së  Bujanocit  kanë mbetur pa rrymë, në terr në këto ditë Ramazani.  Por,  Drakca Stanojkoviq, kryetar i emergjencës në Vranjës  kete e arsyeton me  pasojat  e zjarrit qe paskan shkaktuar shume fshatare perreth Bujanocit.  Te njejtin shqetesim e kane shprehur per agjencine informative “Presheva jone” edhe banoret e Dobrosinit te  cilet pos vapes dhe Ramazanit tash po perballohen edhe me problemet e rrymes.

 

Dobrosin, Bujanoc, 12 gusht

 

Bile ata kete kaos te rrymes e shpjegojne me faktin se autoritetet serbe e bejne me qellim, sepse fshati eshte i banuar etnikisht me shqiptare dhe me kete bashke me infrastrukturen e dobet i imponohet banoreve te ketij fshati te largohen nga trevat e tyre, qe nuk kuptohet ndryshe pos spastrim etnik, ashtu siq u zbatua ne Medvegje…

 

Pos ketyre problemeve ne komunen e Bujnaocit, edhe tre fshtra tjera te kesaj komunes, kane halle serioze, jo per rryme, por per uje, fshatra keto te cilat qe gati dy muaj nuk kane asnje pike uji, ne keto dite vape. per kete jane ankuar fshataret ne komune, te cilet kekrojne pergjegjesi nga autroitet lokale.

SHPËRNDAJE