Bujanoc, 7 maj  -Aleksandër Çipa është kryetar i Unionit të Gazetarëve në Shqipëri, shkrimtar dhe analist i njohur, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Nën organizim të përbashkët me Këshillit Nacional Shqiptar ne Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc, do të promovohet libri me poezi „Deti nuk ka portë“ nga gazetari i njohur, Aleksandër Çipa.

 

Dionesa Ebibi: Te zgjerohet bashkepunimi mes kolegeve nga Tirana dhe Luginës së Preshevës 

L’image contient peut-être : 2 personnesÇipa është kryetar i Unionit të Gazetarëve në Shqipëri, shkrimtar dhe analist i njohur.

Te je  me te shpeshta keto takime, vizita sikur ky sot ne Bujoanc dhe të zgjerohet bashkepunimi mes kolegeve nga Tirana dhe Luginës së Preshevës, ka thëne Dionesa Ebibi bazetar e Zerit ne Prishtinë, duke i ururuar mireseardhje kolegut dhe autorit nga Tirana Aleksandër Çipa, krytear i UGSH.

Së bashku me të prezentiuan edhe recezenti i librit Behar Gjoka, poligloti dhe studiuesi i letërsisë shqipe Shpëtim Doda dhe ish-ambasadorja e Shqipërisë në Hungari, tani ambasadore e lirë, Mira Hoxha.

Mysafiri nga Tirana z.Cipa ne Bujanoc ka vlerësuar lart informimi e shpejte dhe objektiv te agjencise se lajmeve “Presheva jonë” si nje dritare te vetme informacioni ne keto treva shqiptare, e cila po i kontirbuon sensbilizimit te ceshtjes kombëtare jo vetëme te asaj te Lugines se Presheves por edhe te asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombëtare.

Njekohesiht ka thkesuar se Shqoata te cilen e drejton UGSH ka bashkepunim te mire me Shaqaten Nderkombëtare  te Gazetareve Shqiptar ne Zvicer dhe Evropë si parntere te IFJ dhe Reporters sans Frontieres.

Ne kete promovim te librit te kolegut nga Tirana moren pjese shkrimtarë, artistë, gazetarë, pedagogë, mësues të letërsisë, studentë dhe lexues të poezisë.

“Pata kënaqësinë të marrë pjesë në promovimin e librit me poezi „Deti nuk ka portë“ nga gazetari i njohur, Aleksandër Çipa..” ka thenë  kryetari i KKSH-së Ragmi Mustafa.  Sipas tij Në prezencë të shkrimtarëve, artistëve, gazetarëve, pedagogëve, studentë dhe lexues të poezisë theksova se ndërtimi i mekanizmave për shkëmbime letrare e kulturore është shumë i rëndësishëm për shqiptarët e Luginës së Preshevës.L’image contient peut-être : 6 personnes, dont Dionesa Ebibi, personnes debout et intérieur

SHPËRNDAJE