terezzzShtatorja e humanistes shqiptare Nëna Terezë është inauguruar sot në Brooklyn të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në inaugurim ka marrë pjesë edhe presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani, senatori i New Yorkut si dhe bashkatdhetarë shqiptarë që jetojnë në SHBA.

Inaugurimi i shtatores është bërë në vazhdën e nderimeve që i bëhen Gonxhe Bojaxhiut anekënd botës.

Humanistja shqiptare është shenjtëruar më 4 shtator  në Vatikan nga Papa Francesku.

Shenjtërimi  i saj u bë në 19 vjetorin e vdekjes.

SHPËRNDAJE