Beograd, 12 dhjetor – Ashtu siq kemi njoftuar, ne kryeytetin serb në Beograd eshte mbajtur takimi i parë për librat shqip mes ambsadorit shqiptar dhe autoritetve lokale nga Presheva, sipas Marëveshjes së Nishit ndërmjet kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama dhe homologut të tij serbë Aleksandër Vuçiq. Ne fakt nuk ka pasur marrëveshje për libra apo arsimin shqip per Luginën ne Nish nga taki mmi i fundit  Vucic dhe Ramës ne Nish, kjo eshte konfirmuar nga kabineti i qeverise serbe për agjencin e e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Me ftesë të Ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka, është mbajtur takimi parë mes përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë, Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Kombëtar Shqiptarë dhe përfaqësuesit Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në ambientet e kësaj Ambasade, njfotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Temë diskutimi i këtij takimi ishte sigurimi i teksteve shkollore në gjuhën shqipe për nxënësit shqiptarë të Luginës së Preshevës sipas Marëveshjes së Nishit ndërmjet kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama dhe homologut të tij serbë Aleksandër Vuçiq. Ne fakt nuk ka pasur marrveshje për libra apo arsimin ship ne Nish mes Vucic dhe Ramës.

 

“Në Nish as ne Beograd nuk është arritur marrëveshja në parim ndërmjet kryeministrit të Serbisë Aleksander Vuçiq, kryeministrit shqiptar Edi Rama dhe liderëve të Luginës së Preshevës, për t’i furnizuar me tekste nxënësit as per diplomat në Luginë..”,  ka deklaruar sot për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë” znj. Suzana Vasileviç shefe e kabinetit të qeverisë.

 

Sidoqoftë kyretari KKSH-së z.Jonuz Musliu agjencise se lejmeve e “Presheva Jonë” i ka deklaruar  se “gjatë këtij takimi u dakordua që të formohen Grupet e ekspertëve si nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë ashtu edhe nga mMinistria e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë për të i zhvilluar procedurat e nevojshme për të realizuar marrëveshjen e lartëpërmendur, në këtë mënyrë edhe për të  siguruar edhe tekstet shkollore në gjuhën shqipe për nxënësit shqiptarë të Medvegjës, Bujnaopcit dhe Preshevës”

SHPËRNDAJE