fakkaaBujanoc, 11 tetor  -“Viti i ri akademik në Bujanoc” (“Nova akademska godina u Bujanovcu“) ihste ky ttiulli i mediat serbe qe kane dalur   eper ata qe nuk e njohin mire Bujacoin apo Luginen do te thoshin a tha sa univesritete qenkan atje. Keta  shkrie mbeten vetme tituj gazetash dhe propgande e Serbise si zakinisht paar nderkombëtareve se gjoja, se ne jemi duke bere dicka per minoritet, ja atje filli “viti i ri akademik” ?!

Por mjerisht e fatkeqesiht realiteit eshtë i hidur sesp as ne Bujanoc e as ne Luginë eas  kudo ku ka shqiparë ne Serbi  (mbi 300.000 nga Presheva deri ne Nish, Beograd e deri ne Novi Sad e Subotic..)  nuk ka univresit, vec idsa degeve ef ilizave sa per t’i siguruar nje rroge proesorev serbe nga Serbia po Maqedonia apo aty ketu ndonje shotare sa per ta perzier strukturen, shkrua agjecia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne fakt ne Bujanc ekziston nje fakultet, bile as faklutet jo, po tjeshte nje dege e departamentit të Fakultetit Ekonomik nga Subotica i cili njihet me shumë si kolegj.

Kjo është gjenerata e gjashtë e studentëve të shkolluar në kete kolegje te departamentin te Fakultetit Ekonomik nga Subtoica në Bujanoc. Ndërtesa e re ka përfunduar vitin e kaluar shkollor. Mësimdhënia është bilingual në profesorëve serbë, maqedon e shqiptar nga Tetova e Subotica dhe asnje nga Kosova po Shqiperia edhe pse gjeogafikisht shume me afër.?!

Kur eshte fjlaa per studetnt shiptare ne Kosovne Lindore qe shumica stduiojn ene shte tona amë, ne Kosove e Shqiperi per shkak mungeses se Universietit ne Preshvë, atyre si nje lloj “revanshi” marrin nga regjimi i Boegrdait dhe nuik ju njeh diplomat qe sa vite me radhe, përkunder premtimeve te kota të Gjures dhe Edites nga Brukseli..

SHPËRNDAJE