Preshevë, 30 janar -Kryetari i komitetit lokal i Unionit Demokratik të Shqiptarëve (UDSH) në Preshevë Naser Aziri tha për JUGpress se nuk është në pajtueshmëri me procedurat për buxhetin e asaj komune për këtë vit, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

“Pjesa më e madhe në Kuvendin Komunal të miratuar, unë kam qenë kundër tij, për shkak se procedurat nuk janë ndjekur, nuk ka pasur dëgjim publik, siç kërkohet me ligj, as nuk ishin në dijeni të të gjitha strukturave të shikojnë: hequr të buxhetit, qytetarët, komunitetet lokale,” tha Aziri duke vlerëson se kjo eshte nje “dështim i autoriteteve lokale.”

“Mendoj se ky buxhet duhet të jenë të ndryshme se më parë, por e shihni se ky buxhet nuk ndryshon nga ai i mëparshmi. I kërkoi presidentit i cili është i autorizuar me ligj për të dhënë arsyet dhe kush është autor i buxhetit, nëse ajo është në zhvillim ose furnizime apo në kombinim, zhvillimin dhe konsumit? Ai thotë se unë jam një ekonomist, kështu që ne duhet ta dimë…”

Për bizneset e vogla janë planifikuara pesë milion dhe unë mendoj se kjo është asgjë, dhe se buxheti ka të njëjtat karakteristika si ai i mëparshmi, “shpjegon Aziri. Ai thotë se buxheti i këtij viti u rrit në rreth 400 milionë dinarë.

“Buxheti i vitit të kaluar ishte 700 milion, dhe e tanishme ishte 1.1 miliardë dinarë. Buxheti është fryrë artificialisht, dhe kjo do të thotë, për të cilat ata shpresojnë për të marrë nga Qeveria e Republikës së Serbisë, kujdeset për rreth 350 milionë. Ose, rreth 50 milionë  janë parashikuar nga donacionet. Edhe në qoftë se një projekti të zhvillimit, ata me siguri të shkojnë direkt nëpërmjet qeverisë “, ka thënë ne fundz. Aziri i cili beson se buxheti ka bërë një “shumë artificiale “.

SHPËRNDAJE