Drejtues të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), në përmbyllje të fushatës parazgjedhore në Isniq të Deçanit, i kanë bërë thirrje elektoratit që më 9 janar të votojnë LDK-në, ndërsa kanë përsëritur edhe një heqë qëndrimin e kësaj partie kundër arritjes së koalicionit qeverisë me PDK-në.

Isa Mustafa, kryetar i LDK-së, ka thënë të premten se qytetarët në garën e rivotimit kësaj të diele duhet të dalin masoviokisht dhe të votojnë për LDK-në, për shkak, siç ka thënë ai, kjo parti ka vënë fillet e demokracisë në Kosovë.

“Anëtarët e Lidhjes Demokratike kanë votuar si duhet. Jam shumë i bindur që ne jemi munduar që të japim votën legjitime, mirëpo ka ndodhur që të deformohet procesi, është shkelur vota e qytetarëve, jo vetëm në Deçan, por në shumë vende në Kosovë, është vënë në dyshim legjitimiteti i këtyre zgjedhjeve dhe ne duke respektuar organet e Republikës së Kosovës, KQZ-në, PZAP-in, Gjykatën Supreme, kemi pranuar dhe e kemi parë të arsyeshme të bëjmë aktivitet në mënyrë që të zhvillojmë jetën institucionale dhe në mënyrë që Kosova të ketë institucionet e saja”, ka thënë Mustafa.

Kryetari i LDK-së edhe një herë ka përsëritur se nuk do të lidhin koalicion qeverisë me PDK-në, e cila në zgjedhjet e 12 dhjetorit ka dalë partia e parë në vend.

“Ne e kemi thënë qartë këtu në dy tubimet tjera që kemi pasur në Deçan, se ne jemi qartë të orientuar lidhur me ndërtimin e koalicioneve dhe lidhur me vendin që Lidhja Demokratike do ta ketë në pushtetin e ardhshëm, dhe kemi thënë se nëse jemi të parët. Jam shumë i bindur që me vota ishte dashur të jemi të parët, por vota është abuzuar. Ne nuk do të bëj koalicion me Partin Demokratike” ka theksuar Mustafa. Mustafa u ka bërë thirrje deçanasve që mos të votojnë njerëzit, sipas tij, që nuk janë në gjendje të marrin vendime për Kosovën.

“LDK-ja do të rri si një opozitë e fortë dhe me një opozitë konstruktive do t’i ndihmojmë demokracisë në Kosovë. Ne do të luftojmë që të mbahen zgjedhjet të vërteta në Kosovë që burojnë drejtpërdrejt nga vullneti i qytetarëve, dhe jo zgjedhe që burojnë nga mbushja e kutive jashtë vendvotimeve, sepse kështu nuk do të kemi institucione të besueshme, nuk do të kemi parlament të besueshëm dhe nuk do të kemi qeveri të besueshme”, ka thënë Mustafa.

SHPËRNDAJE