presshddMë 12 shtator 2015 Keshilltar te kuvendeve shqiptare ne  Medvegjë, Bujanoc dhe  Preshevë me shumicë votash kanë miratura themelimin e Asociacionit te Komunave Shqiptare ne Serbi, konform reciprocitetit dhe si pergjigjie te Asocacionit te Komunave Serbe në Kosovë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Presheva nuk kthehet mbrapa me AKSH-në, m’sa Kosova me pamvarësinë e saj !

???????????????????????????????Pas nje viti te plote te themelimit te AKSH-së Jonuz Musliu, krytetar i Kuvendit të Bujanocit, njoherit kryetar i Keshillit Kombëtar Shqiptar në nje bisede me gaztarin e agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ka folur për avancimit dhe jetësimit te AKSH ne Luginen e Preshevës. Heshtjen e Preshevës rreth AKSH z.Musliu e arsyeton me faktin se “në Luginë kishim zgjedhje, riorganizim  te partive  dhe renditeje te reja  te qeverisjes lokale…”   Por, sipas tij “kjo nuk don te thote se ne kemi harruar Referendumin e marsit te vitti 1992, apo Asoscianin e Komuanve Shqiptare, perkundrazi eshte duke u punuar intenzivisht per fuqizmin e ketyre vendimeve dhe akteve hiostorike.”

Se ku qendron puna e ketij Asocioacioni dhe sa eshte aktiv dhe funksional Jonuz Musliu, krytar i KKSH-së  per agjencine e lajmeve “Presheva Jone” ka pohuar se  “sor3en ne zemer, Aosocioni i komunave serbe ka ecur mire, për shkak përkrhajej jo vetem te Beogradit por edhe te Prishtinës. Te njejten  përkrahje ne e kërkojme edhe nga qeveria kosovare.  Nga Prishtina e Tirana duam qe te bejne per ne më shume, dicka konkrete vec deklaratave. Presheva nuk deshiron asgje me shume nga qeveria kosovare dhe shqiptare,  pos asaj cfare sot ben  qeveria serbe për serbet e Kosovës”

Musliu për vancimin e  Asociacionin e komunave Shqiptare kekron perkrahje edhe nga Brkslei dhe nkomuniteti nderkombëtar sepse sipas tij “nuk eshte normale qe nje asociocin i nje poakice le lëmohet e tjetri te injorohet apo tgre anashkalohet..?!

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu, ish-drejtor  politik i UÇPMB  për fund ka thënë  se “Presheva nuk kthehet mbrapa me AKSH-në, m’sa Kosova me pamvarësinë e saj ! Shqiptarët er Luginës duan të drejtat e njëjta sikurse serbët që kane Asociacionin e Komunave serbe ne Kosovë.”

SHPËRNDAJE