policcekostPreshevë, 29 qershor -Në vendkalimin kufitar ne Merdare doganierët serbë kane arrestuar nje shqiptar me dhjete pale kostume kombëtare dhe 26 monedha ari qe sipas policise serbe “qenka kontrabandë” , njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Monedha dhe kostumet popullore shqiptare te konfksuara në Merdare sipas  policise jane gjetur tek i riu (22 vjecar) shqiptar nga Beogradi i cili gjendej  në autobus te linjes Prishtinë-Beograd . Policia serbe po ashut gjat eketij kontrolli nen karrignen e shqiptarit nga Beogradi gjeten një qese me 26 monedha.

Per kete “trafik te veshve kombëatre” shqiptari nga boegrdai duhet te eprjgigjet paar drtjetesisë, pamvressiht se ai ihsrte arsytetur se se kostumet ishin për famljaret, miqte qe jetojn edhe veprojn ne Beograd. Sipas shqiptarit nga Beogradi “dhjete kostume-veshje kombëtare nuk jane shume a sper bzinis e as për nje familje shqipatre,  ato nuk mjaftojne as per famijen time qe kam mbi 30 anetare..”

SHPËRNDAJE