gjmyashititPreshevë, 11 qershor  -Pas humbjes se ndeshjes nga ana  e Shqiperisë mes “shqiptareve” ne Lens te Frances ka sjhkruar jo vetem reagime por edhe akuza ndaj njeri tjetrrit., pa prekur Zvicrën. Derisa isa akuzojne Edi Ramen per humbjen e kesaj ndeshje agjencia e lajmeve “Presheva jonë” pyet FFSH-ne mos e nemi Berat Gjymshiti i Preshevës Shqipërinë që humbi ?!

Do pekrujtuar se 2-3 jave pra ndeshjes mes Sqhierise dhe Zvicres edhe spe ihste radhiutr ne lsiten e ekupit te kombëatres preshevari Berat Gjymshiti te luaj kunxder zvicre ai ishte larguaj nga ajo liste, cka s ishte prtur mire ky gjest nga shqiptzaret, sidomos nga  shqipatret e Lugines se Preshevës te cile tpo ashut mendojne dhe i besojne tezes “nje komb-nje flamur-nje ekip me shqiptaret e gjtha trojeve”. Po si mund t ebehet kjo nese largohet shiptaret e Lugine snga kjo ko bëatre q eprtendon te kete nje dite nje ekip me  nje flamu dhe nje komb?!, k asjkruar agejncia eléajemeve “Presheva Jonë”

Lidhur me ekte incidente te pahijshem jane amrru edhe gazetat zvicerane. Gazeta më e madhe zvicerane blick.ch mendon se babai i kapitenitt e kombëatres  Agim Cana ka ndikuar në përzgjedhjen e Frederik Veselit dhe lënien anash të Berat Gjimshitit nga Presheva

“Kanë ndikuar presionet nga jashtë, pse Berat Gjimshiti nuk është pjesë e kombëtares shqiptare kundër Ukrainës. Fillimisht ka qenë ai pjesë e 23 lojtarëve të përzgjedhur, por ndikimi i babait të Lorikut, Agim Cana, kanë zëvendësuar atë me Veselin” Kjo për shkak të lidhjeve të vjetra me Lausannën, ku luan Frederik Veseli.

SHPËRNDAJE