gjilannaaGjilan, 17 maj  -Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami mori pjesë sot në manifestimin qendror të “Festës së Abetares”, e cila këtë vit u mbajt në Gjilan i ci ne distance ju ka treguar “Abertaren qe nu e kane fmeijev shiptare nga Presheva, njofotn agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Bajrami ne distancë ju tregon Abetaren femije shiptarë nga Presheva ?!

 

Në këtë manifestim po marrin pjesë me programet e tyre fatosat e dhjetë shkollave nga rajone të ndryshme të Kosovës, shkolla “Ali Podrimja” e qytetit Bajram Curri të Shqipërisë, si dhe shkolla “ Ibrahim Kelmendi“ nga Lugina e Preshëvës. Por ferijet e eksja shkolle shiptare nga presheva ishin me triste  yse moshaatret  eytre kosvare te cileve ju mungon sot  e kësaj dite Abetarja pas lojrave te Prishtines dhe Beogradit me dofar libra ne kamion te cilet i sollen dhe i muaren mbrapa dhe kush nuk ja pa më syrin atyre tesktve ?!..e tash pas zgjedhjeve ne Kosov e eSerbi hiq e më hiq..

“Festa e Abetares” si manifestim tradicional, ka filluar të shënohet në vitin 2009 dhe ka karakter mbarëkombëtarë, ku përveç përfaqësuesve nga shtatë rajonet e Kosovës marrin pjesë edhe përfaqësues nga Shqipëria, Maqedonia dhe Lugina e Preshevës.

SHPËRNDAJE