Ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Republikës së
Shqipërisë, Aldo Bumçi priti në zyret e tij Kryetarin e Këshilli
Kombëtar Shqiptar Galip Beqiri me përfaqësuesit e Komisionit për
Kulturë të KKSH-së, Abdurrhman Murati dhe Agron Buriçi, njofton agjencia “Presheva Jone” duke ju referuar nje komunikate te KKSH-së

Tiranë 10 janar/AIK-Presheva Jone

Në takim ishte prezent edhe Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Beograd Shpëtim Çaushi me çrast Kryetri i KKSH-së Galip Beqiri i dorzoj draft-projktin
për bahkpunim në mes KKSH-së dhe Ministria e Turizmit, Kulturës,
Rinisë dhe Sporteve të Republikës së Shqipërisë.

Kryetri i KKSH-së Galip Beqiri duke shprehur shqetsimet në mbrojtjen
e të të mirave kulturore, zhvillimin e veprimtarisë kulturore dhe
objektet me rëndësi për zhvillimin e kulturës veçanërisht bibliotekës,
qendrave kulturore, muzetë, arkivat, akademitë, teatrot dhe kinematë,
si edhe krijimtarinë letrare, format kolokviale të të shprehurit
kulturor, festivali dhe industria kulturore, duke përfshirë midis
tjerash edhe përdorimin e teknologjive të reja.

Beqiri theksoi se “jetësimi i institucioneve të kulturës së
Shqiptarëve në Luginën e Preshevës është një nga çështjet nga më të
rëndësishmet. Mungesa e kinemave, muzeve dhe teatrove, është një nga
problemet kryesore. Shqiptarët e kësaj treve ma shum se gjithëçka kanë
nevojë të vendosen në raporte partneriteti dhe presim mbështetjen Tuaj
për vitet në vijim.”

Ministri Bumçi duke shpehur gadishmërin plotë të Shtetit shqiptarë për
bashkpunim dhe se do të jetë në dispozicion Ministria të cilën ai
drejton në mbështetje të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.
“Këtë vitë festojmë edhe 100 vjetorin e pavarsisë ë Republikës së
Shqipëris, Me këtë rast do të jenë të ftuara edhe shoqatat kultuore
artistike nga Lugina e Preshevës që të performojnë.” nënvizon Ministri
Bumçi.

Në fund të këtij takimi vllezëror hprehi zotimin se do të shqyrton
mundësin e vendosjes së bashkpunimit të përhershëm me KKSH-në, thuhet ne nje komunikate leshuar nga KKSH

SHPËRNDAJE