Dalibor Jevtic,  i cili zakonisht është Ministër i Komuniteteve dhe Kthimit, në një intervistë me BIRN tha se njohja e gjuhës shqipe është një domosdoshmëri për komunitetin serb ne shtetin ne te cilin jetojne, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Serbët dhe shqiptarët duhet të ndërtojmë besimin e ndërsjellë, një fëmijë serbë të Kosovës duhet të mësojnë gjuhën shqipe për të siguruar komunikim më të mirë në të ardhmen, thotë Jevtic, një nga tre ministrave serbë në qeverinë e Kosovës se Ramush Haradinajt,

– Fjala kryesore sot në Kosovë është besimi, i cili duhet të ndërtohet mes dy komuniteteve dhe ndaj institucioneve shtetërore, – tha ai në vazhdim

Jevtic, i cili është edhe ministri për Komunitete dhe Kthim, ka theksuar se njohja e nevojës në gjuhën shqipe për komunitetin serb.

– Pjesa më e madhe e shqiptarëve të moshës mesatare dhe të vjetër flasin serbisht, e cila nuk është rasti me popullatën serbe, dhe ajo duhet të ndryshohet – thotë Jevtic.

Ai është anëtar i Kryesisë së Listës Serbe në Kosovë, i mbështetur nga Beogradi dhe ishte anëtar i një numri prej tre qeverive të Kosovës. Ai thotë se përvoja e tij profesionale dhe personale e ka mësuar gjithmonë ta fusë jetën e njerëzve të zakonshëm përpara politikës.

Ai tha se kjo lloj sjellje provuar të jetë shumë i frytshëm, pasi gjatë disa viteve të fundit, “ne nuk kemi parë ndonjë incidente me rezultatin vdekjeprurëse në mes të Qeverisë së RS dhe komunitetit shqiptar.”

– Dhe në qoftë se ju shtyjnë gjërat në këtë drejtim, të kapërcyer stereotipet dhe të lënë të kaluarën për të ardhmen ne do të bëjmë më mirë, jeta do të triumfojë në Kosovë – tha ai.

SHPËRNDAJE