“Sot në Bruksel temë debati kemi pasur Serbinë dhe Kosovën, prespktivëne këtyre dy vendeve duke marrur vendime të rëndësishme. Ne, kemi parashtruar një sër rekomandimesh në adresë të Beogradit që tash nuk dua të hy në detaje të shumta, por ato kanë të bëjnë kryesisht  rreth kufijve dhe Kosovës, pra vazhdimin e dialogut, për fiqnjësit të mire..dhe si dy vened të ecin përpara në zhillimin e rajonit dhe integrimin e tyre sa më të shpejtë drejt Bashkimit Evropian, nuk ka alternativë tjetër…” ka deklaruar sot në Gjenevë për agjencinë informative “Presheva Jonë”   shefi i diplomacisë franceze z.Alain Juppe.

 

Gjenevë/UNO, 27 shkurt

 

 

I ftuar të marrë pjesë në punimwet e Këshillit të OKB-së për të Drjat e Njriut në Kombet e Bashkuara në Gjenvë shefi i diplomacisë franceze Alain Juppe ka prekur edhe cështjen e Kosovës, ku pas diskutimit të tij ai ka takuar përfaqësuesë të mediave botërore. Pyetjes se cfarë mendon rreth  dilaogut mes Kosovës dhe Serbisë dhe se Kosova a eshte një kusht për Beogradin që Serbia ta fitoj statusin e candidates për në BE shefi i diplomacisë francese për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë” duke hedhur poshtë kategorikisht ndarjen e Kosovës siq pretendojnë qarqet serbe ai ka phuar se “Jo, jo as qeveria ime e as Franca nuk e pranon ndarjen e Kosovës. Duhet rrespektuar integritetin e saj për rujatjen  e paqes dhe stabilietit në rajon.”

 

Sa i përket dialogut mes  palës serbe dhe kosovare ministri Juppe ne vazhdim ka pohuar se « cështja e dialogut dhe perepktivës së Kosovës dhe Serbisë sot e kishim temë debati edhe në BE në Bruksell ku edhe muarëm disa qëndrime mjaft të rëndësishme duke rekomanduar Këshillin e Evropian për aderimin e statusit të kandidates për Serbinë ditëve në vijim. Dhe kemi parashtruar një sër rekomandimsh në adresë të Beogradit, që tash nuk dua të hy në detaje të shumta, por ato kanë të bëjnë kryesisht  rreth kufijve, vazhdimin e diaLogut, për fiqnjësi të mire..dhe si dy vendE të ecin përpara në zhillimin e rajonit dhe integrimin e tyre sa më të shpejtë drejt Bashkimit Evropian. nuk ka alternativë tjetër…” ka deklaruar sot në Gjenevë për agjencinë informative “Presheva Jonë”   shefi i diplomacisë franceze z.Alain Juppe duke shtuar se Brukseli tash e tutje nga dy palët, nga Beogradi dhe Prishtina  pret rezultate në relaizmin e rekomandimeve të mara, të cilat do të jenë në favor të tyre.

SHPËRNDAJE