Preshevë, 26 shkurt  -“Dikush duhet të ngarkohet me pakujdesit ndaj policisë në Luginen e Preshevës..” eshte ky reaigmi shtesues i sindikatava te policise serbe që sipas tare , kolege ter tyre ne ektre rajon  po ushqehen dobët,. Kjo s ehste hera e aprfe qe ankohert sidikata policore. Dicka po zihet me policinë ne Luginën e Preshevës, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Bashkimi i Sindikatave të Policise nga Serbia njoftoi sot se situata në bazat dhe Rentals oficerëve të policisë në jug mbetet shtesuese sespe aty ushqhen dobët, dhe kjo mebtete ende një problem.

Presidenti i Unionit të Policisë së Serbisë, Veljko Mijailoviç tha se “papërgjegjshmërisë dhe shpërfilljes pleqtë dhe MPB-ja i lartë serb, dikush duhet të përgjigjet”.

“Kolegët tanë të cilët janë në terren në një qendër pritjeje për emigrantët në Preshevë gjithë javës ata hëngrën vetëm fasule. Kshin edhe dy ditë për darkë shërbyer vetem pasul”, tha Mijailoviçi.

Ai tha se kolegët nga fusha tregojnë ankesat e vazhdueshme të bashkimit për të ndihmuar ata, sepse ata qëndrojnë për shkak të kushteve të tilla shpesh kanë probleme shëndetësore.

Mijailoviçi tha se ai ka frikë se së shpejti për shkak të këtyre problemeve, policët fillojnë të refuzojë detyra në Luginene Preshevës.

“Nëse ministri i Brendshëm Nebojsha Stefanoviq nuk ka marrë informacion nga bashkëpunëtorët e mi nga kushtet çnjerëzore në bazat e të dhënave të policisë, ndoshta unë mund të jenë të informuar dhe për të vizituar pozicionet e policisë. Ne kemi paralajmëruar tashmë dy herë në probleme me strehimin dhe ushqimin në institucionet ku jetojnë oficerët e policisë të cilët janë kryesisht duke luftuar me një valë e emigrantëve “, tha presidenti i bashkimit.

SHPËRNDAJE