Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiç ne bisede me gazetarin e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiç gjithmonë është njohur për simpatinë ndaj shqiptarëve edhe pse e ka kryer mandatin e tij si president ai ende vazhdon të ketë dashuri për shqiptarët.

Pasi muaj më parë vendosi mbi kokë plisin shqiptarë ai dite me pare ka bërë edhe  shqiponjën me duart e tij, simbol i shqiptarëve. Kjo është edhe mbështetja më e madhe që mund të bëjë një kroat e mos flasim për një emër i cili gjithnjë ka qenë pro shqiptarëve.

Admirimin dhe lihdjet me shqitarët, sidomos ish-luftetaret dhe komandante e UCK-së Mesiq e ka treguar edhe ne intervisten e fundit për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” . Ai duke folur për situaten dhe zhvillimet e fundit ne Kosovën e pas clirmit, ka thëne se “une Ramush Haradinaj dhe Agim Cekun i kam miqë te shtëpisë dhe ai ka bere shume clirmin e ven dendit të juaj. Kosova sikur të drejtohej nga Harandina nuk do të ishte vrarë asnjë shqiptar dhe kaherë do te ishte në OKB dhe NATOPra se te ndaheshim ne diplomatin kroat Mesiq, na tha “mi pershëndet komandantet e mi Haradinaj dhe Cekun. lum Kosova dhe shqiptaret që i kanë..”

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiq, ne vazhdim ka phuar se me vjen keq per Francen si anetare e OKB-së apo ndinj vend tjeter evopian q eka njoh Kosovne te bie nen ndikimin e Serbisë, sidos disa flet arrestimeve ndaj ihs-komandantve te UCK-së. ne fund t ë fundit sipa stij “Serbia nuk është e detyruar të njohë Kosovën nëse nuk e dëshiron dicka të tillë, me rëndësi është të vendoset bashkëpunimi Serbi-Kosovë dhe më gjerë në rajon.

“Kosova është realitet  i pelqae apo nui ipëlqeu Beogrdait dhe kjo nuk mund të ndryshohet, ndaj duhet të bashkëpunohet me të..” ka pohuar ne fund Stipe Mesiq për agjencine e  lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiç gjate vizites se fundit en Prishtinë ka pohuar se  miku im Haradinaj shumë shpejt do të kthehet në Kosovë..”

SHPËRNDAJE