Résultat de recherche d'images pour "Shkolla fillore “Zenel Hajdini” tupalle"Shkolla fillore “Zenel Hajdini” gjendet ne Fshatin më i madhë shqiptar të Komunës së Medvegjës  e cila numeron 16 nxenës. Shkolla ekziston gati qe nje gjysem shekulli. Nga kjo shkolle kane dalur shume kaudro te kultures, shkences  dhe biznesit. Nga dyert e kesaj shkolle dualen njerez te formuar te cilet sot po i kontrbuoje kombit dhe shqerise sone. Mjaftone te permendim akademi Idriz Ajetin, Jim Xhemen, Muharrem Salihun, Leme Xhemën, Florim Sahitin etj, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” 

 

Nxënësit e shkollës fillore “Zenel Hajdini” Tupallë na bëjnë krenar me sukseset e tyre nëpër gara

Shkolla fillore “Zenel Hajdini” ishet shkolla e pare shqipe ne Luginen e Presheves qe u vizitua nga nje presidenit shqiptare Ilir Meta. Presidentit Meta mirëseardhje i dëshiroi drejtoresha e shkollës z.Arlinda Kadriu si nikoqire si dhe z.Florim Sahiti me bashkëpuntor. Drejtoresha Kadriu para të pranishmëve të shpalosi historikun e kësaj shkolle dhe më pas fjalën ja dha presidentit Meta i cili nën ndikimin e emocioneve të shumta tha se ndjehet tepër mirë në mesin e nxënësve të kësaj shkolle. Gjithashtu Meta u inpresionua kur pa një punim të Nënës Terezë në këtë shkollë. Krejt në fund presidenti Ilir Meta falënderoi drejtoreshën Arlinda Kadriu për mikëpritjen që gjatë do e mbajë në kujtesë.

Përndryshe, Shkolla Fillore „Zenel Hajdini“ në Tupallë është shkolla e vetme shqipe në komunën e Medvegjës dhe nën udhëheqjen e z.Kadriu ka arritur të jetë ndër shkollat më të mira në këtë komunë.

Per presidentin shiptar ishte përgaditur një program kulturor, i cili u shfaq nga nxënësit e shkollës, ndërsa në këtë manifestim morrën pjesë edhe përfaqësuesit e pushtetit lokal nga Medvegja.

Shkolla fillore “Zenel Hajdini” në Tupallë të Medvegjës, është ngritur më vitin 1969, dhe për shumë kohë numëronte numër të madh nxënësish shqiptar. Tani, kjo shkollë, numëron vetëm 16 nxënësëL’image contient peut-être : 5 personnes, dont Besa Ismajli

SHPËRNDAJE