L’image contient peut-être : 7 personnes, personnes souriantes, intérieur7 Marsi ne Medvegje bashkon mesuesit, intelektualet, biznesemenet dhe poetet e vargjeve te lira

Me rastin e 7 Marsit-Ditës së mësuesit,të gjithë mësimdhënësit shqiptar në Medvegjë,festuan Ditën e Mësuesit. “Ndjehem tej mase e lumtur që isha pjesë e këtij manifestimi. Një falënderim i veçantë do t’ju dedikoj Shoqatës Humanitare “Medvegja” me seli ne Zvicër e cila kontriboi financiarisht pa te cilen mbeshetje nuk do te mabhej ky evenment kulutor…” ka njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva jone” prof.Florentina B.Rama, njeherit bashkekeshilltare organizative me koleget Mirlinda Ferati dhe Arbenita Syla.

Në fund të rrugëtimit poetik të Karvanit, poetët e vizituan edhe fabrikën e çorapave në Medvegjë, ku u pritën ngrohtësisht nga pronari i fabrikës, z. Muharrem Salihu. Ndersa per kete dite me rendesi te veçante per mesimdhensit u shtrua dreke per nder te tyre ne Hotel Gajzer te Banjen se Sijarinës.

Për ta shënuar ditën e mësuesit 7 Marsin (Medvegje, Preshevë dhe Bujanoc), fillimisht evenmenti nisi “Baja e Sijarinës” Në Sijarinë. Aty muaen pjese keto personalitete, bznesmen, mesues, profesor si dhe poete si prof. Florentina B.Rama, prof. Mirlinda Ferati dhe Arbenita Syla, prof. Lirona Zuka, Bilall Maliqi, Rexhep Abazi, Rrahman Hyseni, Nehat Ramizi, Hajrush Reedenica te cilet dia follen edisa recituan para nxënësve. referuesit folen për rolin e 7 Marsit, ditne e mesuesit ne Medvgje viset shpitare ne Luginen e Presheves.

n ekete rrugëtimit te intelektualve, profesorev dhe biznesmeneve  vizituan edhe fabrikën e çorapave në Medvegjë, ku u pritën ngrohtësisht nga pronari i fabrikës, z. Muharrem Salihu.Ndersa per kete dite me rendesi te veçante per mesimdhensit u shtrua dreke per nder te tyre ne Hotel Gajzer te Banjen se Sijarinës.

Me pastaj u vizitua  “Zenel Hajdini” në Tupallë si dhe  SHMT “Nikolla Teslla” në Medvegjës i dhe shkollën fillore “Gornja Jabllanica” në Medvegjë. Kolektivet e shkollave shqipe te Komunes se Medvegjes festuan se bashku ne Banjen e Sijarines.

SHPËRNDAJE