“Shqiptarët japin miliona për të hyrë në ndërtesën e OKB-së! (“OTKRIVAMO! Albanci dali pet miliona evra da uđu u UN!“), eshte ke titulli i disa mediave serbe. Keso tituj kemi pare edhe me heret ne gazetat e Boegradit si: “Prishtina paguan 2.5 euro per te lobuar te Trampi” (“Pristina plaća 2,5 miliona evra za lobiranje kod Trampa!“), njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Sipas gaztes serbe “Alo!” Behgjet Pacolli, Ministri i Jashtëm i Kosovës, u pajtuan me një senator për të lejuar përfaqësuesit e Kosovës “pas speciale” për të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së dhe në këtë ai ka investuar shumë!

“Pacolli është senator amerikan shkarkuar pesë milionë euro. Senatori ka ndihmuar ata të për të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së..” shjkruan kjo gazete duke ju referuar burimeve te saj te “besueshme”  siq thirret “nga qarqet diplomatike”

“Vete Aleksandar Vucic, presidenti serb pjesemarrne e delegacionit kosvarene ne ndertesene  OKB-së ku po mbahej sesioni i Asamblese së  Pergjithshme  e kishte parlajmeruar disa ditë më parë. Politikanët e Kosovës duke përdorur shuma të mëdha parash..” ka shkruar gazeta ne fjalë.

Duke komentuar mbi kete, diplomati serb  Zoran Milivojeviç thotë se nuk e habit se shqiptarët kanë paguar për këtë, siç thotë ai, ku Kosova ne menyre të paligjshme mori pjesë Asamblenë e Përgjithshme te OKB-së. Sipas mediave te Beogrdait “Kosova në OKB është vetëm fillimi. Analisti Sasa Borojević thotë se shqiptarët ngadalë lëvizin drejt qëllimit që u krijua në fund të shekullit të 19-të.”

SHPËRNDAJE